Tabăra Engleză Oxford – Ziua 9

Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06

Ziua 9 – Cursuri, grădina botanică și petrecere

Astăzi a început o nouă săptămână de cursuri și activități în tabăra internațională de limba engleză în Oxford. Având cursuri programate în prima parte a zilei, le-am propus doritorilor o vizită la Grădina Botanică din Oxford. De la ora 16:40, majoritatea elevilor a avut o sesiune online, iar apoi ne-am organizat rapid pentru a nu rata petrecera mult-așteptată.

Am sesizat încă de dimineață că școala este mult mai plină, în acest weekend sosind încă 300 de elevi internaționali, inclusiv două grupuri de elevi din Argentina și Mexic, care astăzi participau la sesiunea de înregistrare și orientare, așa cum am făcut și noi la începutul săptămânii trecute.

După micul dejun, toți elevii au mers la cursuri, urmând ca la finalul acestora să ne regrupăm în cantina școlii, pentru a le oferi tuturor noile vouchere pentru prânzul acestei săptămâni. Meniul variat de la prânz a inclus: sendvișuri, boluri cu salate, spaghete bolognese cu carne de vită sau cu linte în cantină, burger cu vită sau pui și cartofi prăjiți sau pizza în curtea interioară, sau diferite tipuri de salate de la cafeneaua campusului.

În timpul prânzului, am aflat că în grupa de studiu a lui Tudor, Andrei și a Mariei M. s-a discutat despre energie sustenabilă și panouri solare, Ioana mi-a povestit că a lucrat diferite exerciții pe un text dat și a scris un eseu de 200 de cuvinte despre – “Our perfect future city”, iar grupa Brankăi a discutat despre formarea a diferite cuvinte, având chiar și o dezbatere pe această temă despre care dintre cuvintele nou formate ar putea intra în Dicționarul Oxford. 😊 Ana și Codrin au lucrat la o prezentare despre sistemul educațional din diferite țări, urmărind maniera de predare a limbii engleze.

După prânz, le-am propus tuturor o vizită la Grădina Botanică. Mi s-au alăturat la această plimbare plăcută Codrin, Ana, Branka și Ioana, în timp ce restul au mers în oraș pentru a se întâlni cu alți prieteni sau au preferat să rămână în campus, pentru a se odihni sau a petrece timpul în zonele de relaxare.

Grădina Botanică din Oxford este cea mai veche grădină botanică din Marea Britanie și una dintre cele mai vechi grădini științifice din lume. Fondată în 1621 ca o grădină de plante medicinale, în prezent aceasta conține peste 8.000 de specii diferite de plante, fiind una dintre cele mai diverse și compacte colecții de plante din lume, care include peste 90% din familiile de plante superioare.

Grădina a fost frecvent vizitată în anii 1860 de profesorul de matematică al Christ Church College – Charles Lutwidge Dodgson (cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll) și de copiii decanului Liddell – Alice și surorile sale. La fel ca multe locuri și oameni din Oxford, grădinile au fost o sursă de inspirație pentru poveștile lui Carroll în “Alice în Țara Minunilor”.

 

Am vizitat cele cinci sere: aridă, cu palmieri, cu plante carnivore, alpină, și cu nuferi, iar cel mai mult ne-a impresionant cea cu nuferi, acolo unde am putut admira și câțiva pești koi, ce se bucurau de varietatea plantelor ce încadrau acest tablou spectaculos. Ne-am plimbat împreună pe aleile grădinii și prin serele special amenajate, ocazie cu care am făcut poze și am admirat diferite specii de plante interesante.

După această plimbare fetele au decis că vor să mai facă o vizită până la librăria Blackwell’s, deoarece aici este singurul loc unde Branka a găsit ediția specială a unei cărți pe care o căuta demult. Codrin a decis că programul său include și spălatul hainelor, așadar ne-am îndreptat împreună spre campus.

După seminarul online elevii au mâncat cina – piept de pui la grătar, friptură de porc cu usturoi și miere, legume sau cartofi la cuptor, broccoli la abur, salată, smoothie cu mango și banane, iaurt, prăjitură cu banane sau fructe – iar mai apoi ne-am pregătit cu toții de petrecere.

Întreg grupul a reușit să fie gata la timp, astfel încât la ora 18:30 eram deja în drum spre locația unde avea să aibă loc petrecerea – The Bridge. Am decis să luăm autobuzul deoarece pe jos am fi întârziat puțin și am dorit, în schimb, să ne bucurăm cât mai mult de petrecere.

Ajunși înăuntru, tinerii s-au bucurat din plin de muzică bună – melodii mai vechi sau mai noi pe care DJ-ul le-a ales pentru această seară – numai bune pentru distracție. Au dansat, au cântat, și au socializat atât în grupul nostru, cât și cu alți elevi internaționali, locația fiind destul de plină. Toată lumea s-a simțit bine, profitând din plin de cele trei ore puse la dispoziție. Nu am ratat desigur ocazia să facem multe poze și filmări pentru a imortaliza acest moment de care cu siguranță ne vom aminti cu drag și în viitor. Unii dintre elevii din grup au plecat spre campus în jurul orei 21:00, dar majoritatea am plecat la final, în jurul orei 22:00 când se anunțase încheierea serii, mai ales că trebuia să facem și drumul înapoi în campus până la ora de curfew.

Ne-am decis să luăm autobuzul pentru că după trei ore de dans și o zi de cursuri, tinerii erau puțin obosiți. Zis și făcut, însă drumul nostru a durat mai mult decât am anticipat deoarece am așteptat autobuzul într-o stație ce nu este folosită în acest moment. Ne-am amuzat puțin pe seama faptului că doar după ce am așteptat circa 10 minute și ne-am decis să pornim pe jos spre stația următoare, Maria M. a observat un afiș cu mesajul – out of use. Google Maps nu ne-a avertizat în această privință, dar oricum ne-am descurcat până la urmă și am mers la stația următoare, de unde am reușit să luăm autobuzul și să ajungem în camere chiar înainte de curfew.

Vanessa ne-a povestit despre cum a decurs pentru ea ziua de azi:
Today we reached a higher level of English, C2.2. We had classes in the morning, in a new classroom and with a new teacher which was a little bit harder but the teacher did everything he could so that it seemed easier for us. After classes and lunch we played in the student lounge and then had dinner.
After dinner we started getting ready for the party. There, besides having a lot of fun, we met a lot of new people from different countries. After that we ate McDonald’s and had a little bit more fun in the student lounge.

Am încheiat astfel o nouă zi frumoasă, iar pentru mâine avem din nou un program interesant. Așadar, nu ratați jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din a noua zi de tabără puteți vedea aici: Album Facebook Tabăra Oxford