Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 3

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 3 – Primele cursuri și o seară de film

Marți a fost prima zi de cursuri și toți elevii au trebuit să demonstreze din nou punctualitate și organizare ? Lucru pe care l-au și făcut, deja fiind renumiți în școală ca grupul cel mai punctual și concentrat la activități.

Ziua a început ca de obicei cu micul dejun și ne-am întâlnit cu toții în cantina campusului înainte de ora 7:30. Opțiunile de la mic dejun sunt similare, însă fiind varietate foarte mare, elevii sunt liberi să-și personalizeze meniul după bunul plac. Desigur, nici azi nu au lipsit fructele și bagels cu cremă de ciocolată – am observat că se numără printre preferatele elevilor.

1 tabara america

2 tabere in strainatate

La ora 8 am plecat cu transferul de la școală iar în 20 de minute ajunsesem deja în fața clădirii de pe Chapala Street. Drumul a fost scurt și făcut mult mai interesant de câinele șoferului, un mic chihuahua care de cum a pornit autocarul, a coborât de la locul lui și a căutat un loc liber printre elevi pentru a-și primi porția de alint.

3 tabere internationale

Elevii grupului nostru sunt împărțiți pe trei grupe diferite de studiu și, cu mici excepții ce se vor regla în următoarele zile, se declară foarte mulțumiți de nivel, de colegi și de profesori. Astăzi au avut două lecții generale de limba engleză de la 8:40 până la 11:30, iar de la ora 11:40 cu toții au avut lecțiile de interes special.

Lecțiile de interes special sunt materii mai mult sau mai puțin din domeniul lingvistic. Înainte de testul de plasament, elevii au trebuit să-și completeze interesele și scopul pentru care studiază engleza. Apoi, în funcție de acestea, de disponibilitatea din școală și de nivelul de cunoștințe al elevilor, aceștia au fost alocați pe diferite grupe de interes special. Spre exemplu, elevii noștri au fost repartizați spre gramatică, conversație și istorie.

4 tabere america

Fiind pe același flux orar și pe același program de activități, lecțiile de interes special sunt desfășurate marțea și joia imediat după cursurile de engleză. Programul de după lecții a fost în strânsă legătură cu State Street și întreaga zonă pietonală de acolo. Liderul local a gândit activitatea ca o oportunitate bună pentru elevi să-și ia prânzul, să cunoască mai bine zona și să experimenteze dansurile flamenco specifice zonei, fiindcă astăzi a început un festival destinat acestor dansuri dar și culturii spaniole.

5 tabere engleza

Odată ajunși la Paseo Nuevo, un mall în aer liber de pe State Street, elevii au primit două ore și jumătate pentru a explora întreaga zonă. Cam toți și-au început timpul cu masa de prânz, mulți dintre ei optând astăzi pentru sushi! Scena de flamenco fiind tot în centrul comercial, dansatorii au atras atențiile tuturor, școala de flamenco făcând demonstrații înaintea paradei de la finalul săptămânii.

7 tabere in america

State Street ocupă zona centrală a orașului și întreaga stradă a fost închisă circulației încă din 1974 transformând o bună parte din ea într-o stradă comercială și culturală. Aici se pot găsi la tot pasul cafenele, restaurante și magazine, atât mari cât și buticuri sau magazine de suveniruri. Strada se termină la pontonul Stearn’s Wharf, construit din lemn și care datează din 1872! Este acum unul dintre locurile cele mai reprezentative ale orașului.

9 tabere internationale america

 

Adelina ne-a povestit despre ziua ei de astăzi:
Ziua de astăzi a fost una interesantă ne-am trezit, am mâncat micul dejun care a fost foarte gustos. După micul dejun am luat toți shuttle bus ul și am mers la Scoala unde am avut cursuri pana la 1:30 . Cursurile au fost unele productive cu proiecte și conversații interesante. Am făcut cunoștința cu copii din alte tari cum ar fi o franțuzoaică cu care m am inteles foarte bine. După cursuri am mers cu toții in oraș unde liderul nostru de grup (Andrei) ne a lăsat sa ne plimbam prin centrul orașului. La ora 4 am luat shuttle bus ul înapoi spre campus unde ne am relaxat înainte sa înceapă activitatea de seara care a constat in crearea unui film Disney. Mai pe seara am stat cu toții la o poveste înainte sa se dea instingerea și sa mergem la culcare. A fost o zi productiva și interesantă!

13 tabere limbi straine

Și Sofi ne-a povestit ziua ei de astăzi:

Heey, sunt sofi și vreau sa va povestesc cum a decurs ziua de astăzi din tabara de engleza pentru mine .
M am trezit  pe la 6:30 pentru a ajunge la 7:15 la masa de dimineata unde am baut un smoothie cu Mango și căpșuni (foarte bun) apoi ne am întâlnit cu toții in fața  campusului pentru ca trebuia sa luam autobuzul care ne duce in locul unde se țin orele . Astăzi au fost primele ore pentru noi și vreau sa spun ca a fost destul de interesant . Am avut 2 ore de engleza si 1 de istorie . Cel mai mult mi a plăcut faptul ca am cunoscut oameni noi.
După atâtea ore ni s a făcut foame la toti asa ca am avut la dispoziție aproximativ 3 ore sa mâncam , sa ne plimbam si sa mergem la shopping . Sa nu uitam una dintre  cele mai importante reguli :  sa nu rămânem niciodata singuri !! Mereu 2,3 sau mai mulți !
Eu am rămas cu Antonia și când am văzut ca se face ora stabilită de Andrei pentru a ne întoarce impreuna spre campus ,ne am dat seama ca nu stim unde suntem.  Am încercat sa ne dam seama singure dar nu ne a ieșit asa ca l am sunat pe Andrei care a venit după noi :))
Intre timp am ajuns in campus, am mâncat cina și după vreo 2 ore am început activitatea de seara și anume ……

Make a Movie Challenge / Refaceți o scena  dintr un Film
Lights, Camera, ACTION! Reenact your favourite
movie scenes and recreate your own take of that
movie. May the best movie win!

Eu am fost in grupa cu Maia ,Antonio , o fata și 3 băieți  din alte tari . Noi am ales sa refacem câteva  scene din ,, Pirații din Caraibe” .
Odata ajunși pe  plaja am început sa filmam si vreau sa spun ca am ras  2 ore consecutiv !
 Cam asta a fost ziua mea ! ???

15 tabere engleza strainatate

La ora 4 ne-am reunit la depoul autobuzelor, chiar în apropierea școlii și în 15 minute așteptam transferul de la școală înapoi la hotel. Am avut așadar mai bine de două ore până la activitatea de seară, timp în care ne-am luat desigur și cina. Pizza, friptură de pui sau porc la tavă, cartofi piure, mix de legume, fajitas cu ciuperci, salate proaspete și înghețată. ?

10 tabere elevi america

11 tabere de limba engleza

Seara de film, activitatea ce ne-a încheiat ziua nu a fost chiar ce vă imaginați ? Cei 49 de elevi ai grupei Batman au fost împărțiți în echipe de 5 sau 6 și au trebuit să-și folosească creativitatea cât și spiritul de echipă pentru a recrea povestea unui film produs de Disney, într-un montaj de maxim 7 minute! Desigur, creațiile au fost foarte haioase iar întreaga activitate le-a dezvoltat spiritul de echipă și i-a obligat să-și exerseze limba engleză!

12 tabere engleza america

În paralel, pentru alte grupuri, echipa școlii a organizat un spectacol de modă unde elevii își prezentau creațiile proprii concurând pentru cel mai amuzant, cel mai original și cel mai serios costum. Desigur, a existat și un premiu al publicului! Uralele și aplauzele s-au auzit în tot campusul ?

14 tabere internationale america engleza

Mâine ne începem ziua la plajă! Pe curând!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei de engleză din Santa Barbara aici: Album Facebook Tabăra Santa Barbara