Tabăra Engleză Santa Barbara – Ziua 1

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 1 – Din nou pe coasta de Vest

Iată-ne din nou la început de drum, într-o nouă destinație, o nouă aventură, noi prieteni și experiențe memorabile. De această dată, Santa Barbara, frumosul oraș de pe coasta de vest a Americii ne va fi gazdă în următoarele două săptămâni.

Ca de obicei, întâlnirea din aeroport a avut loc dis de dimineață. Pentru mulți dintre elevii acestui grup tabăra din California este o experiență cu totul nouă. Dacă Sofi, Ioana, Iarina, Șerban sau Cătălin au mai călătorit alături de noi în trecut, doar primele două au mai fost într-o tabără în SUA. Pentru mulți dintre elevi este așadar prima experiență de tabără internațională, pentru alții este prima oară când merg în Statele Unite iar pentru unii este prima oară când sunt plecați fără părinți. Așadar, urmează o tabără a premierelor. ?

1 - tabara engleza Santa Barbara 31072022

Procedurile din Otopeni s-au desfășurat destul de repede și după o tură pe la cafenelele din zona de plecări eram gata de îmbarcare. Cursa nu a durat mai mult de o oră iar în aeroportul Istanbul ne-am luat 20 de minute pentru a ne reîmprospăta! Am avut parte de o gustare pe prima cursă, așadar nu am avut timp să dormim. Însă odată urcați în avionul ce urma să ne ducă în Los Angeles și după ce ne-am rotit locurile pentru aranjarea perfectă, după ce ne-am instalat și am decolat, ne-am văzut în fața a 13 ore de călătorie.

5 - tabara engleza sua 31072022

4 - tabara sua 31072022

Două mese, nenumărate drumuri în spatele avionului pentru gustări dulci, sucuri sau apă, mai multe filme din selecția de peste 300, și ceva somn – timpul zboară când te distrezi. Nu vă ascund faptul că a fost o cursă într-adevăr lungă însă nu am întâmpinat turbulențe, ceea ce înseamnă că nici nu a fost foarte stresantă sau grea.

La sosirea pe aeroportul din Los Angeles am întâmpinat într-adevăr aglomerație la controlul pașapoartelor, ceea ce a însemnat o așteptare de aproximativ o oră. Vestea bună e că bagajele ne așteptau deja pe bandă și nici unul nu se pierduse.

3 - tabara California 31072022

6 - tabara internationala santa barbara 31072022

Am fost întâmpinați de reprezentanții serviciului de transfer din aeroport. Aeroportul din Los Angeles primește elevi atât pentru programul din Los Angeles, cât și pentru cele din Santa Barbara și San Diego! Așa încât e nevoie în zilele de duminică de o echipă completă care să coordoneze transferul de la aeroport la școala potrivită.

9 - tabara santa barbara 31072022

Ne-am despărțit aici în două dubițe mai mici de unde urma să ne mutăm într-un autocar însă până la urmă, jumătate dintre elevi au rămas în dubița de transfer, reunindu-ne la intrarea în reședință. Drumul de la aeroportul din Los Angeles până la cazarea din Santa Barbara a durat aproape două ore. Paulo, șoferul nostru a reușit să găsească muzică potrivită pentru drum, așa încât călătoria să fie cât mai plăcută.

A fost foarte interesant pentru mine să retrăiesc alături de elevi emoția descoperirii locurilor și lucrurilor noi. Aș spune că am văzut realizat exact momentul când elevii au trecut prin respectivul șoc cultural despre care v-am vorbit atât la plecare cât și în prezentarea de pregătire a taberei.

11 - tabara engleza santa barbara 31072022

Din mașină, de pe rândul din spate, elevii au început să remarce diferențele majore dintre străzile de aici și cele de la noi, felul în care se conduce pe autostradă, modul în care arată casele și chiar felul în care arată mașinile de poliție sau modul în care interacționează angajații de la localuri, fiindcă șoferul nostru a făcut o scurtă oprire pentru o cafea la un Starbucks de pe drum.

Campusul Tropicana Gardens, unde suntem cazați este o unitate de cazare pentru studenți, fiind folosită de către studenții universității locale pe perioada anului. Camerele sunt cu două, trei sau patru paturi, unele suprapuse. Mobilierul fiind funcțional, se poate muta ușor pentru a personaliza fiecare cameră în funcție de dorințele celor ce o ocupă. În fiecare unitate sau apartament, există două sau trei camere în total fiind maxim 9 elevi într-un apartament. Tot la dispoziția elevilor din fiecare apartament sunt două băi cu cadă de duș și wc și mai multe chiuvete, un frigider, cuptor cu microunde și o zonă de living cu televizor și canapea.

7 - tabara cu insotitor de grup 31072022

În campus este și cantina, piscina în aer liber ce funcționează de la 8  la 8, spălătoria și o sală de fitness. Curfew este la ora 22 iar angajații se asigură că elevii se află în unitățile în care sunt cazați. Mai multe despre asta vom povesti în zilele ce urmează.

Ne-am instalat așadar în camere, unii dintre noi avem colegi de grupă în cameră sau în apartament, iar alții au doar colegi internaționali veniți din toate colțurile lumii. Deja am observat elevi din Polonia, Germania, Brazilia, Cehia, Franța precum și din Asia și pe măsură ce trece timpul, vom deveni cu siguranță cetățeni globali, făcându-ne prieteni de pretutindeni.

10 - tabara santa barbara cu insotitor 31072022

8 - tabara engleza cu insotitor 31072022

După ce ne-am instalat și despachetat, unii dintre elevi și-au comandat mâncare ce s-a livrat în fața hotelului, iar alții au adormit direct, călătoria fiind una lungă! Mâine dimineață întâlnirea e stabilită pentru 8 la micul dejun, iar apoi vom merge la școală pentru sesiunea de introducere și orientare!

Pe curând!

Mai multe imagini din prima zi a taberei de engleză din Santa Barbara aici: Album Facebook Tabăra Santa Barbara