Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 10

Ziua 10 – Cursuri și experiențe noi!

Marțea în campus e prima zi de școală pentru elevii nou veniți, șansa celor din tabără să își facă noi prieteni. De altfel, toate activitățile de astăzi s-au concentrat pe comunicare și pe îmbunătățirea abilităților de socializare.

Trebuie să recunosc că sunt mândru de elevii din grupul de tabără în America. Iată-ne în ziua 10 și până acum toți au fost punctuali, inclusiv la micul dejun atunci când la ora 8 trebuia să plecăm din campus. Și astăzi, ne-am întâlnit gata mâncați la 7:50, pregătiți să ne urcăm în autocarele care ne fac transferul la școală. Am avut puțin timp să ne organizăm și să ne facem ”curaj” pentru încă o zi de lecții și apoi am intrat cu toții la ore.

1 tabara internationala america 090822

2 tabara internationala america 090822

Fiind marți, cursurile au inclus și lecțiile de interes special așa încât orele s-au terminat numai la 13. Tot atunci ne-am întâlnit și cu ceilalți elevi din grupa de activități și cu liderii de grup pentru a organiza activitatea de după amiază. Ne-am dat un punct de întâlnire în centrul orașului, oferindu-le elevilor și suficient timp pentru masa de prânz.

4 tabara internationala america 090822

Odată ajunși acolo, Marlene i-a împărțit în grupuri de 5-6 elevi și a oferit fiecărui grup o agrafă. Da, o agrafă simplă și albastră pe care trebuiau să o schimbe cu un alt obiect, cerând acest schimb oricui doreau ei, fie că era vorba despre oameni de pe stradă, vânzători ambulanți de legume și fructe de pe State Street sau angajații localurilor ori ai magazinelor din zonă. Desigur că unora dintre elevi le-a fost mai ușor să facă acest lucru decât altora însă întreg scopul acestui exercițiu este să îi pună pe elevi în situația să facă lucruri cu care să nu fie obișnuiți.

10 tabara internationala america 090822

Odată ce au făcut pasul acesta și au reușit să-și depășească preconcepția că cei abordați vor fi reticenți în a participa la joc, au realizat că pot schimba o mică agrafă pe lucruri foarte interesante. Spre exemplu:

Echipa Gabrielei a reușit să schimbe agrafa pe un elastic de păr iar pe acesta l-a schimbat pe o gumă de mestecat. A dat guma de mestecat pe o brichetă și bricheta pe un inel. Inelul l-a schimbat pe o clemă de păr pe care a primit un bol de apă pentru câine, un maieu nou și o piatră.  Piatra a reușit să o schimbe pe 4 dolari, pentru bol a primit un săpun în formă de inimă iar apoi a mai oferit un pieptăn primit anterior pe o floarea soarelui.

12 tabara internationala america 090822

Echipa Adelinei a oferit agrafa pe un ardei iute, ardeiul iute pe o floare și floarea pe un inel pe care l-au oferit lui Marlene. Cătălin cu echipa lui au schimbat agrafa pe niște ruble vechi și un card cadou de 6 dolari. Pentru ruble au primit o eșarfă iar pentru cardul cadou, un șervet de masă. Le-au schimbat pe amândouă pentru o pereche de încălțări de copii, făcute de mână iar apoi au schimbat un pix pe o cutiuță de ceară de albine pe care au schimbat-o mai apoi pe un inel.

Iată cum a decurs ziua prin ochii lui Eric și a lui Antonio:

Eric: Ne-am trezit de dimineață și ne-am pregătit pentru cursuri. Cursurile au început la 8.40 și am terminat la 13.00. După cursuri am avut o activitate în care am primit o agrafa și a trebuit sa intercationam cu localnicii din Santa Barbara și din agrafa aia sa obținem ceva mai scump și a fost destul de dificil. După am venit înapoi la campus și am mâncat iar după am avut alta activitate în care a trebuit sa comunicam cu ceilalți colegi din campus și sa ne cunoaștem toți mai bine.

6 tabara internationala america 090822

11 tabara internationala america 090822

Antonio: I usually start my mornings by waking up at 6:30. I got my morning routine done and then headed straight to breakfast. In today’s class, the main topic was money. We did some grammar and speaking exercises and we also learned new English expressions. Then everyone made a comparison between their own country’s currency and the American dollar. After school me and my friend Cătălin ate burritos as today’s lunch. Today’s first activity shocked us all. We needed to transform a paper clip into something more valuable (to trade it for something else). My and my group had a great success.
Here’s our trades:
Paper clip – > red pepper / Red pepper – > flower / Flower-> 20$ ring
After the activity’s success, me and Catalin went to “Target” and bought 2 MLS soccer balls as a souvenir
The last activity was named “Speed friending”. I got to meet and discuss with people with different ethnicities such as: Dutch, German, Italian, Japanese, French. After the activity ended I “destroyed” my Italian friend at billiard and taught 2 French girls how to correctly play. Overall, I consider my day a great success. I got to help people and enjoyed myself.

5 tabara internationala america 090822

Înapoi la școală ne-am reunit la ora 16:30, la timp pentru mașinile de transfer. Unii dintre elevi s-au bucurat de timpul liber pentru a ieși la piscină în timp ce alții și-au mai cumpărat una-alta dintre cele necesare ori au rămas în camerele lor până la cină și activitatea de seară care a început doar la ora 20 și a fost organizată de RA – Residence Assistants.

7 tabara internationala america 090822

Cina a fost din nou variată, însă nu a lipsit nici pizza, apreciată ca de obicei, mai ales când este proaspăt făcută și la foc continuu. Pui cu condimente asiatice, friptură de porc la tavă, quinoa, fasole neagră sau brocolli au fost opțiunile vegetariene. Am avut înghețată și plăcintă cu mere, salate și fructe proaspete.

La ora 20 pe terasa de la etajul doi, au fost organizate mai multe zone în care s-au așezat grupuri de 10-12 elevi. În total au fost aproximativ 15 astfel de zone, activitatea fiind deschisă mai multor grupuri de activități. Jumătate dintre cei așezați la fiecare masă au primit un semn pe mână. Fiecare grup a primit o foaie cu puncte de discuție pe care trebuiau să le atingă în fiecare rundă. După aproximativ 5 minute, cei cu semn trebuiau să se mute la masa din dreapta urmând să discute subiectul 2 de pe foaia de activitate.

8 tabara internationala america 090822

9 tabara internationala america 090822

A fost o activitate interesantă și pentru o oră elevii au fost puși în situația de a interacționa cu alți elevi pe care nu au avut poate șansa să îi întâlnească încă. În acest timp, Eliza, Sofi, Karla și Antonia au fost la patinoar alături de mai mulți elevi internaționali.

A fost o zi plină pentru toată lumea iar mâine începem de dimineață cu surf, curățenie în camere și apoi o vizită la mall!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua a 10-a de tabără, aici: Album Facebook Tabără California