Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 11

Ziua 11 – Surf și o zi la shopping

Astăzi elevii doritori au avut parte de o activitate tipică sudului Californiei și anume, SURF! După amiază am avut programată ieșirea la Camarilo Premium Outlets, unul dintre marile malluri de tip outlet din zonă.

Împreună cu Ioana, Adelina, Cătălin, Karla, Sofi și Maia am luat shuttle-ul care ducea elevii la școală în această dimineață însă nu pentru cursuri ci pentru lecțiile de surf pe care ni le-am rezervat încă de săptămâna trecută!

12 - tabara in strainatate 10082022

La ora 9 eram îmbarcați în mașina lui George, alături de alți 5 elevi internaționali din grupul Batman și încă doi lideri de activități. După aproximativ 30 de minute am ajuns la o plajă ideală pentru a învăța surf, și anume Mondo’s Beach la sud de Santa Barbara.

11 - tabara engleza santa barbara 10082022

Am primit costumele speciale de neopren, fără de care nu am fi rezistat în apa oceanului, pe care în mod curios toți localnicii o descriu ca fiind foarte caldă chiar și pentru perioada verii. Probabil că atât eu cât și elevii din tabără avem așteptări diferite față de localnici cu privire la temperatura necesară pentru ca apa să poată fi numită caldă. 😊

George și Blaze au fost cei doi instructori de astăzi și după ce ne-au împărțit plăcile potrivite în funcție de greutatea noastră, au început instructajul. De la poziția pe placă la modul în care trebuie vâslit cu brațele și mișcarea pentru a te ridica în picioare. Apoi, ne-am luat plăcile și am intrat direct în apă. Aici apa nu e foarte adâncă și intrarea este foarte lină, motiv pentru care valurile se sparg ușor și relativ aproape de mal.

4 - tabara sua 10082022

2 - tabara in strainatate usa 10082022

Costumele de neopren au făcut toată diferența! O oră și jumătate am petrecut în apă și pot spune că frigul nu a fost simțit. Cu toții am primit ajutor de la instructori și cu toții am reușit într-un final să prindem un val, fie el chiar și pe genunchi sau ridicându-ne doar puțin timp pe placă.

6 - tabara internationala santa barbara 10082022

3 - tabara California 10082022

Adelina a fost cea mai abilă dintre toți, reușind aproape de fiecare dată să rămână în picioare până aproape pe plajă, lăsându-se plimbată de val până la final. Ne-am dat jos costumele de neopren și ne-am îmbarcat în mașină, nu înainte de o ultimă poză de grup, iar în 30 de minute eram înapoi la școală, lăsându-ne timp pentru a ne schimba de hainele de plajă și pentru a ne reuni cu restul grupului la stația principala de autobuze, la câteva minute de școală.

1 - tabara engleza Santa Barbara 10082022

Elevii care nu au participat la surfing au avut parte de o dimineață mai lejeră în campus, însă cu condiția să își facă ordine în camere, miercuri fiind cleanup day în această săptămână. La ora 11:20 s-au întâlnit cu toții în stația de autobuz iar la 12:45, după ce au avut timp de prânz ne-am reunit pentru activitatea de după amiază.

Camarillo Premium Outlets se află la o oră distanță de Santa Barbara și până acolo am mers cu un autocar închiriat de către școală. Elevii au avut aproape 5 ore timp la dispoziție pentru cumpărături și, fiind vorba despre un outlet, toate magazinele ofereau reduceri consistente față de locațiile din oraș.

5 - tabara engleza sua 10082022

7 - tabara cu insotitor de grup 10082022

Acest complex comercial este un mall stradal, în aer liber organizat în trei zone: Promenada, ce se întinde de la cinematograf de-a lungul bulevardului Ventura, Main Court, unde ne-a și lăsat autocarul și Fashion Court. În total, sunt aproximativ 160 de magazine plus restaurante și alte servicii precum cinematograful despre care v-am vorbit. Complexul comercial este un real succes trăgând clienți atât din Santa Barbara cât și din Los Angeles lucru care se vede și prin faptul că la inaugurare în 1995 aici erau numai 40 de magazine.

10 - tabara santa barbara cu insotitor 10082022

8 - tabara engleza cu insotitor 10082022

La ora 20:15 eram înapoi în campus iar angajații școlii ne așteptau cu pizza proaspătă, cina fiind ratată astăzi pentru toți elevii din excursia de la mall.

Ne apropiem de plecarea înapoi acasă. Mâine elevii își vor susține testele de absolvire iar după activitățile de după amiază vor avea timp să se pregătească pentru seara disco de joi!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua a 11-a de tabără, aici: Album Facebook Tabără California