Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 12

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 12 – Cursuri, teste, selfies și petrecere tropicală

Încă o zi plină în tabăra internațională din California! La ora 8 toți elevii erau urcați în autobuzul de școală! Ziua s-a continuat cu experiențe interesante, activități și o seară pe ritmul muzicii.

După micul dejun elevii s-au dus cu toții la școală. Începeau cursurile dis de dimineață și era foarte important să ajungă la timp, ca de obicei fiindcă azi aveau să își dea testele finale. Așadar, pe parcursul orelor au avut o testare, de această dată pe hârtie, rezultatul testului fiind mai apoi înscris pe una dintre diplomele din portofoliile academice pe care urmează să le primească.

2 - tabara in strainatate usa 11082022

La ora 13 ne-am întâlnit la școală și Rachel, unul dintre liderii atribuiți grupului nostru ne-a dat indicațiile pentru activitatea de azi – Selfie Challenge! La ora 14:30 elevii urmau să primească o listă de obiective, locuri sau persoane cu care trebuiau să își facă un selfie. De departe cel mai greu a fost să fotografieze permisul de conducere al cuiva. ? Desigur, aceștia au fost împărțiți în echipe și au avut suficient timp în prealabil pentru a-și lua prânzul.

12 - tabara in strainatate 11082022

Maia, Sofi, Ioana, Antonia, Cyro și Tommy din Olanda au ales să mă însoțească la o vizită la Santa Barbara Courthouse. Una dintre cele mai frumoase clădiri administrative din SUA, construită în 1929, și încă funcțională din punct de vedere administrativ, clădirea ocupă 14,000  de metri pătrați și este împărțită în mai multe aripi. Camera cu murale este într-adevăr spectaculoasă, la fel ca și acoperișul sau turnul cu ceas.

3 - tabara California 11082022

7 - tabara cu insotitor de grup 11082022

Priveliștea de 360 de grade din turn ne-a dat posibilitatea să ne facem multe poze, oceanul într-o parte și munții în cealaltă au fost chiar spectaculoși! Dacă am fi avut timp probabil ne-am fi alăturat turului ghidat ce începea la ora 14 și care dura o oră. Accesul în clădire este gratuit publicului, mii de vizitatori venind aici în fiecare an.

4 - tabara sua 11082022

Chiar înainte să părăsim clădirea am observat o sală de judecată în care părea că are loc un proces. Curioși din fire, am hotărât să intrăm așa că am avut șansa să observăm timp de 10 minute un proces cu juriu, martorul expert explicând acestuia opinia sa ca fost polițist cu privire la folosirea de forță excesivă în cadrul unei acțiuni, spre beneficiul acuzatului.

Iată ce ne-au spus azi elevii despre ziua lor:
Maia: Sunt Maia si as vrea sa va povestesc o zi din tabara de engleza, Santa Barbara. Astăzi am dat un examen important, ce urmează sa fie notat pe diploma de absolvire EF. Deși am avut emoții, consider ca m-am descurcat chiar bine. Testul a constat in diverse probe, precum listening, reading and grammar. După, ca un fel de recompensa, profesoara ne-a oferit biscuiți făcuți de ea. Au fost super buni. Intr-un final clasele s-au terminat cu ora de istorie, unde am avut de prezentat un proiect despre al doilea război mondial împreuna cu prietenul meu din Polonia, Max. Pentru activitatea de astăzi am creat selfie-uri cu diverse lucruri. Majoritatea erau super fun și simple de realizat, ceea ce mi-a plăcut. Deși nu am reușit sa completam toate cerințele, m-am distrat alături de amicii mei. Ziua s-a terminat cu puțin shopping pentru petrecerea de astăzi, unde mi-am găsit o rochie in stilul tematicii. De abia aștept sa o port.

Și Ioana ne-a transmis un mesaj despre ziua ei de astăzi: Ziua de astazi a inceput cu o trezire brusca la ora 6:30, urmand ca peste o ora si jumatate sa luam autobuzul spre scoala. Cursurile au trecut repede, fiind nevoiti sa sustinem si testul pe baza caruia se stabileste nivelul nostru la sfarsit de tabara. Dupa ore am plecat sa vizitam The Courthouse, o cladire cu o arhitectura impresionanta, care iti oferea o priveliste nemaipomenita, atat spre plaja, cat si spre munti. Aventura s-a terminat cu o provocare, fiecare echipa fiind rugata sa faca poze cu diferite obiecte de pe strada. Ne-am distrat foarte mult incercand sa indeplinim toate sarcinile si facand cumparaturi pe State Street!

6 - tabara internationala santa barbara 11082022

La Selfie Challenge, elevii au avut 15 obiective de atins. Au trebuit să-și facă poză cu un semn de circulație, cu  o pictură murală, cu un membru al echipei EF, în afară de liderii lor, cu un om cu barbă, cu un număr de mașină sau – surpriză – în tribunal, acolo unde noi tocmai fusesem.

10 - tabara santa barbara cu insotitor 11082022

Elevii au avut timp și să își caute un accesoriu potrivit pentru petrecerea de seară cu tema Paradis Tropical! La ora 17 am revenit în campus, ne-am luat cina și ne-am pregătit fiindcă scena de dans era deja ridicată. La 19 DJ-ul a pornit muzica și încet, încet, petrecerea a început.

9 - tabara santa barbara 11082022

8 - tabara engleza cu insotitor 11082022

1 - tabara engleza Santa Barbara 11082022

Dans, cântat, sărit, poze și la final lacrimi de despărțire fiindcă DJ-ul a potrivit ultima poză special pentru a ne lua la revedere de la prietenii pe care ni i-am făcut aici.

Mâine dimineață ne așteaptă ceremonia de absolvire, iar seara, le-am pregătit elevilor o ieșire care sper să le placă și să ne lase o amintire frumoasă ca ultima seară petrecută împreună cu noii prieteni!

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua a 12-a de tabără, aici: Album Facebook Tabără California