Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 13

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 13 – Ultima zi de școală și absolvire!

Astăzi a fost o zi relaxantă dar plină de amintiri frumoase. Elevii au avut ceremonia de absolvire, timp liber pentru ultimele cumpărături și un picnic de seară pe plajă în lumina lunii pline.

Chiar dacă se vede pe elevi cât sunt de obosiți, zilele pline de lecții, activități, distracție și excursii adunându-se, și astăzi am reușit să fim din nou la timp la autobuz. Fie chiar și cu o scurtă intervenție pentru a ne asigura că toată lumea s-a trezit la timp. ?

La școală am avut timp pentru o gustare, pentru o cafea sau pentru relaxare ori jocuri în sala de la școală iar la ora 10:30 am început ceremonia de absolvire. Toți elevii noștri au absolvit, ceea ce înseamnă că au avut atât prezența, cât și participarea necesare pentru acest lucru.

2 - tabara in strainatate usa 12082022

Ceremonia a fost foarte drăguț organizată, cu o arcadă de baloane, fundal de poze și desigur, nelipsita tocă, pe care toți elevii au primit-o și pe care au putut să o păstreze și să o ducă acasă, ca suvenir pentru a le aduce aminte de acest moment.

Desigur ne-am făcut poze la absolvire, acestea fiind disponibile în albumul de mai jos. La final, am avut parte de un montaj cu poze de pe parcursul șederii în care s-au regăsit cei mai mulți dintre cei aproximativ 60 de elevi prezenți.

5 - tabara engleza sua 12082022

13 - tabara statele unite ale americii 12082022

La finalul ceremoniei, Andrew ne-a invitat pe toți afară pentru tradiționalul moment de aruncare al tocilor, imortalizat de liderii de grup de la etajul școlii. Per total, o experiență frumoasă de care sper că s-au bucurat și elevii.

3 - tabara California 12082022

Chiar dacă au absolvit, elevii au fost așteptați și la cursuri astăzi însă lecțiile au fost mai degrabă un prilej pentru a-și lua ”la revedere” și pentru a-și semna unul altuia steagurile sau tricourile cumpărate cu acest scop.

Antonia ne-a scris astăzi despre ziua ei: Ziua de astăzi a fost poate una dintre cele mai memorabile zile din tabăra. Aceasta a debutat cu ceremonia de absolvire și cu multe emoții comemorand toate momentele și amintirile făcute pe parcursul acestor doua săptămâni petrecute in insorita Californie. Mai apoi am avut puțin liber în care mulți dintre noi am ales sa ne mai plimbam prin împrejurimi și chiar sa luam câte un suvenir celor dragi de acasa. Am mai avut 2 ore la care am luat parte luandu-ne rămas bun de la profesori. În jurul orei 17 ne-am întors în campus am luat cina și am petrecut ultima noapte la un picnic cautând ploaia de stele căzătoare impreuna cu prietenii pe care n-i i-am făcut pe perioada în care am locuit în campus.

6 - tabara internationala santa barbara 12082022

Unii dintre elevi au luat autobuzul public înapoi spre reședință pentru o după amiază relaxantă la piscină. Alții și-au dat mai mult timp pentru ultimele cumpărături în centru și s-au întors la reședință alături de mine cu autobuzul pus la dispoziție de școală, la ora 17.

Șerban ne-a povestit și el despre ziua de azi:

Ziua de azi,12 august, a inceput ca oricare alta. am mers sa mananc de dimineata apoi am plecat spre scoala fiind ultima noastra zi. pe drum am adormit in autobuz. ajuns la destinatie am asteptat o ora pentru a incepe festivitatea de premiere, timp in care am dormit pe fotoliu 🙂 am obtinut o diploma de c1. dupa am plecat cu niste prieteni sa mancam masa de pranz si sa ne facem ultimele cumparaturi. am luat transportul in comun la intoarcere. la camin am dormit 3 ore, iar seara am fost cu totii pe plaja pentru a avea un ultim moment impreuna. au fost doua saptamani memorabile, avand parte de momente frumoase cu oameni noi. see you next year qdays !!!!!

your faithfully,

serban

7 - tabara cu insotitor de grup 12082022

După o cină copioasă, la ora 19 am fost invitați de către Rachel la evenimentul acestei seri. Un picnic la apus, pe plaja din Isla Vista, în apropiere de unitatea de cazare. Ajunși la primul rând de scări am constatat cu surprindere că plaja din dreptul lor este inundată, în această seară fluxul fiind foarte puternic. Ne-am îndreptat așadar spre următoarele scări și am reușit să coborâm și să găsim o porțiune de plajă liberă.

Școala ne-a cumpărat snackuri și băuturi, am avut muzică, pături și parte de o seară relaxantă și frumoasă. Apusul a fost spectaculos, valurile foarte mari, însă din păcate nu am reușit să vedem stele căzătoare, fiind prea multă lumină de la casele din jur.

9 - tabara santa barbara 12082022

10 - tabara santa barbara cu insotitor 12082022

Fiind ultima seară elevii au fost încurajați să își împacheteze bagajele, mâine dimineață mașina de transfer sosind la prânz pentru a ne prelua. Ne-am luat rămas bun și de la Karla care va petrece următoarele zile împreună cu părinții ei în Statele Unite ale Americii, înainte să zboare înapoi spre casă.

Iată și ce ne-a spus Karla despre ziua ei de azi:

Ziua mea in SB

Astăzi m-am trezit cu 10 minute înainte sa vina autobuzul asa ca a trebuit sa ma grăbesc tare ceea ce a facut ca dimineața mea sa nu fie prea plăcută. Dar dupa ce am ajuns la scoala am mers pana la

Starbucks si mi-am luat o băutura care m-a trezit. Dupa aceea ne-am adunat toți in lecture hall si am primit cu toții pălării de absolvire. Pe rând profesorii ne-au chemat in fata ca sa primim diploma. Am fost putin trista pentru ca urma sa plecam in curând. La final am aruncat pălăriile in sus si oficial am absolvit. Mi-am cumpărat si un steag cu California si mi s-a părut super fain. Pe urma ne-am plimbat ultima data pe State Street si am mancat un sushi foarte bun. Pe lângă asta eu mi-am uitat portofelul la campus prin graba de azi dimineața asa ca am stat si m-am holbat la prețuri si la restul lumii cumpărându-și cate ceva din fiecare magazin. Cand am devenit obosiți am luat autobuzul pana la campus. In momentul  am ajuns am început sa imi strâng hainele si sa imi fac bagajele. Cu vreo ora înainte sa mergem pe plaja am fost sa mancam cina care a fost super buna. Dupa ne-am plimbat pe plaja si am privit apusul. Cand deja se întunecase am pornit inapoi in campus. Am fost obosita si abia așteptam sa ma culc. Am terminat de împachetat, m-am spălat si m-am pus la culcare.

Toata experiența asta mi s-a părut super cool si faina si voi mai veni cu EF in tabere. M-am distrat super tare si mi-am facut prietenii din diferite țări.

 Sper ca ati simțit ziua asta cum am simțit-o si eu!

8 - tabara engleza cu insotitor 12082022

11 - tabara engleza santa barbara 12082022

Mai multe imagini de azi aici: Album Facebook Tabăra America