Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 14

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 14 – Final de tabără și drumul spre casă

Final de tabără în California! Două săptămâni de amintiri minunate, de prieteni noi și locuri spectaculoase! Iată cum a decurs ultima zi de tabără și drumul spre casă.

Sâmbăta am început-o devreme cu Ariana care și-a dorit să ajungă pe plajă la răsărit. Chiar dacă nu a fost cel mai spectaculos răsărit, orientarea plajei nefiind ideală, ne-am bucurat de lumina frumoasă și de cerul colorat pe măsură ce s-a tot ridicat soarele pe albastrul cerului din California. După plimbarea matinală am revenit în campus unde încet, încet elevii se trezeau pentru ultima dimineață din această tabără.

1 tabara america engleza california 220822

2 tabara america engleza california 220822

Ne-am bucurat de un mic dejun copios și lung și desigur, ne-am ”instalat” bagajele în biroul EF de la unitatea de cazare. Destul de mulți elevi aveau să plece astăzi, atât individuali cât și grupuri, motiv pentru care angajații școlii alergau de colo – colo verificând camere, ajutând elevii să se organizeze și verificând listele cu transferuri, orele de plecare și modul de deplasare.

3 tabara america engleza california 220822

4 tabara america engleza california 220822

Din păcate autocarul ce trebuia să ne ducă pe noi la aeroport a întârziat aproximativ o oră însă asta tot ne-a lăsat suficient timp pentru a ajunge la aeroport și a face procedurile necesare fără să fim stresați de timp. Chiar și cu traficul autostrăzii și cu cel mai relaxat șofer din lume tot am avvut aproximativ 45 de minute libere în aeroport. Asta desigur, după ce ne-am lăsat adulmecați din mers de un câine polițist, spre uimirea elevilor, chiar înainte de controlul de frontieră.

5 tabara america engleza california 220822

6 tabara america engleza california 220822

Cursa a fost mult mai ușoară decât cea de la plecare, mai mulți elevi menționându-mi că au reușit să doarmă aproape tot drumul. Escala scurta din Istanbul și cursa până la București au trecut cât am clipit – sau dormit, după caz, iar bagajele – cu excepția unuia au sosit repede. Au început îmbrățișările și promisiunile unei revederi cât mai rapide. Unii dintre elevi au dat drumul și lacrimilor fiindcă tabăra a fost pe placul lor iar despărțirile de oamenii cu care au petrecut aceste frumoase săptămâni sunt grele.

7 tabara america engleza california 220822

8 tabara america engleza california 220822

9 tabara america engleza california 220822

Eu pot spune că a fost unul dintre grupurile mele preferate. Elevii au fost punctuali, au comunicat ușor cu mine dar și cu angajații școlii și adesea, și-au permis să se ”arunce” în activități, lucru care nu a făcut decât să le sporească beneficiile experienței. Îmi voi aminti cu drag de petreceri, de felul în care ați schimbat agrafa aceea pe tot felul de obiecte, de râsetele voastre și de cum ați reușit să scoateți bani din piatră seacă, vânzând o piatră pe 4 dolari 🙂 Dragilor, vă mulțumesc pentru o experiență frumoasă, fiindcă voi ați făcut această tabără să fie una de succes! Mult succes în experiențele și călătoriile viitoare!

10 tabara america engleza california 220822

Pe curând,

Andrei

Mai multe poze de la finalul taberei sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără California