Tabăra Engleză Santa Barbara – Ziua 2

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 2 – Prima oară la școală și o cursă de seară

Fiindcă este prima zi de luni în tabăra internațională din California, astăzi programul a fost dedicat sesiunii de orientare și prezentare. Am cunoscut liderii locali și colegii din grupa de activități, am descoperit puțin atât Santa Barbara cât și zona din jurul cazării și desigur, ne-am distrat la maxim.

5 - tabara engleza sua 01082022

Deja de pe la ora 6 începeau elevii din grupul de tabără să răspundă mesajelor de bună dimineața, semn că vom avea nevoie să ne acomodăm cu fusul orar. ? La micul dejun am ajuns cu toții în jurul orei 8, întâlnindu-ne la bufet ori în sala de mese, conversând cu noii colegi pe care elevii i-au cunoscut pentru scurt timp încă de aseară.

Bufetul de azi dimineață a fost compus din omletă, bacon, bulete de cartofi, frigănele, fructe proaspete dar și pentru smoothie, fiindcă avem la dispoziție două aparate mari unde elevii își pot face băuturile cu vitamine în fiecare dimineață după bunul plac. Am mai avut iaurt, cereale, bagel și pâine cu unt, dulceață, cremă de cacao sau cremă de brânză.

2 - tabara in strainatate usa 01082022

După o scurtă întâlnire cu toți elevii pentru a trece în revistă modul în care s-au instalat în camere și orice alte cerințe sau nelămuriri legate de partea de cazare, am făcut o plimbare de 10 minute până la un supermarket din apropiere de unde ne-am aprovizionat cu cele necesare zilelor următoare dar și cu geluri de duș, săpun și alte obiecte de igienă pe care unii dintre elevi nu și le aduseseră. Ne-am răsfățat desigur și cu o înghețată iar apoi ne-am întors în campus pentru a ne pregăti de școală.

3 - tabara California 01082022

La ora 11 autobuzul de școală pleca din fața campusului iar în 15 minute ajungeam la școala care ocupă o clădire în stil colonial cu două corpuri. Școala are și un spațiu pentru relaxare, o terasă și un mic teren de basket. După ce ne-am împărțit pe grupele de activități – săptămâna aceasta grupele având nume de supereroi –  și după ce angajații școlii s-au asigurat că avem ocazia să ne hidratăm, am pornit în turul zonei alături de colegii din grupa Batman.

1 - tabara engleza Santa Barbara 01082022

4 - tabara sua 01082022

Școala se află la doar câteva minute de centrul pietonal al orașului Santa Barbara, și anume State Street, un loc plin de magazine, restaurante și cafenele ori clădiri frumoase în stilul caracteristic al orașului. Turul nu a fost foarte lung însă ne-a oferit câteva repere importante pentru zilele următoare. O poză de grup pe treptele parcului din tribunal mai târziu, eram gata să ne întoarcem la școală.

6 - tabara internationala santa barbara 01082022

14 - tabara engleza cu insotitor sua 01082022

În grupa noastră de activități sunt 49 de elevi iar alături de ei mă aflu atât eu cât și Marlenne și Sofia, ambele fiind angajate ale școlii. Alături de alte grupe de activități ne-am instalat în sala de lectură unde Andrew, managerul programului de vară din cadrul școlii EF Santa Barbara ne-a prezentat echipa, regulile campusului dar și informații despre program, organizare, transport de la școală la reședință și multe alte detalii importante.

7 - tabara cu insotitor de grup 01082022

8 - tabara engleza cu insotitor 01082022

Rând pe rând, directorul academic sau directoarea de servicii pentru studenți au preluat microfonul și au intrat în detalii legate de departamentele lor. Odată încheiate prezentările, toți elevii și-au primit cartelele de transport pentru serviciul oferit de școală și am pornit timp de două ore la o nouă plimbare până în centru. De această dată, ajunși în mijlocul orașului, ne-am acordat o oră să explorăm pe cont propriu, să luam masa ori pentru a vizita magazine cu suveniruri ori buticuri din zonă. Desigur, elevii au rămas în grupuri pe parcursul acestei perioade și au revenit la punctul de întâlnire cu o punctualitate demnă de invidiat de către elvețieni.

9 - tabara santa barbara 01082022

Mașina de transfer a fost și ea punctuală și ne-a preluat de la școală iar la 17:15 eram înapoi în campus – la fix pentru cină: salate proaspete, ciorbă de pui, carne de pui în stil mediteraneean, orez sălbatic și broccoli, prăjituri, înghețată și desigur sucuri au fost astă seară în ofertă.

10 - tabara santa barbara cu insotitor 01082022

Cina s-a lungit pentru elevi, neavând un timp în care trebuie să iasă din cantină, astfel încât au preferat să rămână acolo ori în camera comună de lângă recepție pentru jocuri și socializare cât timp liderii au încheiat o scurtă ședință de organizare a următoarelor activități.

La ora 19 am ieșit la activitatea de seară alături de grupa Batman, iar elevii au fost amestecați în serii de 6 primind un set de teme „artistice” pentru fotografii în campus sau în imediata apropiere. Printre acestea trebuind să își facă selfie-uri cu un semn stradal imitând ceea ce arată semnul, cu cineva în uniformă, cu o piramidă umană, cu fauna locală, cu oceanul seara și desigur, cerându-i liderului să facă ceva anume în timpul pozei. ?

12 - tabara in strainatate 01082022

11 - tabara engleza santa barbara 01082022

Ne-am distrat copios, am alergat, am descoperit orașul și ne-am împrietenit cu colegii de grupă – per total o experiență excelentă însă destul de obositoare, motiv pentru care odată venită ora pentru intrarea în camere, cu toții ne-am retras să ne odihnim. Cursurile de mâine încep la prima oră, așadar: somn ușor!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei de engleză din Santa Barbara aici: Album Facebook Tabăra Santa Barbara