Tabăra Engleză Santa Barbara – Ziua 4

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 4 – Soare, cursuri și jocuri în parc

Ziua de miercuri a fost din nou una plină de activități pentru elevii din tabăra de limba engleză din Santa Barbara. Ca de obicei, ziua ne-a fost împărțită între campus și școală, cu două sesiuni de activități și două sesiuni de cursuri.

Micul dejun a fost unul delicios și hrănitor, din nou, noutatea fiind clătitele în stil american atât de apreciate de către elevi, mai ales cu cremă de ciocolată sau dulceață de fructe. Întâlnirea din această dimineață a fost programată la ora 9 fiindcă aveam de ajuns până la West Beach, plaja aflată la vest de pontonul din centrul orașului, cunoscută pentru sporturile acvatice și terenurile de volei.

2 tabara america 030822

2 tabara america 030822

La 10:15, cei peste 40 de elevi din grupa Batman erau la terenurile de volei iar ceilalți doi lideri, angajați ai școlii s-au asigurat că avem mingi de volei, de fotbal american, pături, apă și desigur, o boxă pentru muzică. Până la ora 12 ne-am arătat cu toții talentele la sport sau ne-am relaxat la plajă, bucurându-ne de vremea excelentă și de razele soarelui dimineții.

4 tabara america 030822

Am plecat apoi pe jos spre școală, iar elevii au avut ceva mai mult de o oră timp să-și ia masa de prânz, alegând fiecare unde și ce dorește să mănânce. Unii dintre elevi și-au petrecut timpul liber în centru la cumpărături însă cu toții erau la ore deja la 13:40.

5 tabara america 030822

6 tabara america 030822

După două sesiuni de lecții generale și o schimbare de grupă cerută de Antonio și aprobată pe loc de profesoara lui, ne-am reunit în fața școlii pentru a ne întoarce la campus, de această dată cu autobuzele puse la dispoziție de către școală.

7 tabara america 030822

Iată ce mesaje am primit astăzi de la elevi, despre ziua lor:

Iarina: Ziua de azi a inceput cu o excursie pana la plaja unde am jucat volei, am ascultat muzica si ne am distrat. Dupa volei am mai petrecut timp prin oras unde liderul nostru ne a lasat sa facem ce dorim inainte sa ne inceapa cursurile. La cursurile de azi am vorbit despre tipurile de muzica si am avut de facut un proiect care consta in crearea unui festival. Dupa cursuri am fost sa luam shuttle bus ul. O data ajunsi in campus unii s au dus sa manance iar altii s au relaxat inainte sa ne inceapa activitatea de seara. Activitatea de seara a fost catch the flag. Ne am impartit in doua grupe, fiecare dintre noi avand un rol important in castigarea jocului. Am jucat mai multe ture, iar la final grupa mea a castigat. Intorsi la campus ne am pregatit pentru stingere asteptand cu nerabdare sa vedem ce ne aduce ziua de maine. A fost o zi minunata si distractiva!

3 tabara america 030822

Gabriela: Today we were at the beach , was very beautiful , the water was a little bit cold. Then me and Ariana was at Victoria Secret and make some shopping. I love Santa Barbara because at the beach you can see the mountains and that is an interesting thing because if you can’t decide where to go you can choose Santa Barbara because here are both.

Nu am avut foarte mult timp la dispoziție, însă așa cum am observat repede din inițiativa elevilor, arhisuficient pentru a se distra la piscină cu noii lor prieteni internaționali. Mă bucur să văd că tot mai ușor interacționează cu întreaga comunitate de elevi din campus, bucurându-se atât de facilitățile de aici dar și de oportunitățile de a-și perfecționa abilitățile sociale și de limbă.

8 tabara america 030822

La 19:15 s-a dat strângerea pentru EF Arena, o seară de sport pe terenurile publice din apropierea campusului. Peste drum de reședință terenuri vaste de fotbal, fotbal american și gazon îngrijit parcă ne invitau să le ocupăm, astfel că mai multe grupuri și-au făcut loc iar elevii au avut șansa să interacționeze și în afara grupei lor de activități.

9 tabara america 030822

Unii elevi au jucat fotbal, alții au exersat baseball, iar alții volei, însă jocul principal a fost Capture the Flag în care două echipe s-au înfruntat în a străbate cât mai repede și cu iscusință terenul advers, pentru a fura steagul oponenților și a-l aduce înapoi în propriul teren. Au fost gardieni, au fost capturi interesante, au fost râsete și câteva sprinturi incredibile pe o lungime considerabilă. Ștefan a ieșit în evidență, echipa lui fiind declarată și câștigătoarea. După un moment de sărbătoare pe muzică și dans, ne-am îndreptat din nou spre reședință!

10 tabara america 030822

11 tabara america 030822

Ziua de azi a fost plină de activități și de sport, unii dintre elevi recunoscând faptul că de mult nu au mai alergat atâta! Ne-a prins bine totuși să petrecem aproape toată ziua în aer liber și în mișcare! Mâine după ore avem o sesiune de relaxare la plajă!

Mai multe imagini din a patra zi a taberei de engleză din Santa Barbara aici: Album Facebook Tabăra Santa Barbara

Pe curând!