Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 6

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 6 – Curățenie generală, lecții și apus spectaculos!

Vineri dimineață a fost o binemeritată pauză, având timp pentru a ne face ordine în camere și pentru a ne spăla hainele înainte de cursurile de la prânz. Seara am încheiat-o fie la 800 de metri înălțime fie la nivelul mării admirând apusul!

În mod normal programată miercurea, însă adaptată în prima săptămână pentru a oferi elevilor motivul principal pentru care se face o zi de curățenie și anume – dezordinea, dimineața de astăzi a fost dedicată spațiului personal. Am învățat să ne spălăm hainele (unii dintre noi), ne-am rearanjat hainele și am aspirat în camere iar Marlene, liderul local a verificat fiecare cameră în care locuiesc elevi ai grupului Batman. Desigur am avut timp și să ne relaxăm, să ne tragem sufletul fiindcă ritmul este foarte alert în această tabără dar cu toate astea, am fost gata la timp pentru școală.

1 tabara engleza america 050822

Astăzi elevii au avut numai două cursuri de limbă engleză iar atmosfera de weekend parcă îi cuprinsese cu totul. În curtea școlii aproximativ 100 de elevi absolveau lecțiile și se pregăteau pentru plecarea de mâine, pe când alții își făceau tatuaje cu henna și își semnau steaguri ca amintire.

2 tabara engleza america 050822

Cursurile s-au încheiat la ora 16 iar la 17 eram deja înapoi la campus. Cina a fost una cu paste carbonara, cu sos de roșii, cele trei feluri de pizza, o tocană cu legume și carne dar și orez, brocolli, salate și carrot cake + gogoși ? Porția perfectă de energie pentru o seară activă.

3 tabara engleza america 050822

Activă din punct de vedere al programului pregătit, desigur?. Prima activitate contra cost, opțională din programul elevilor a reprezentat o excursie la Lizard’s Mouth Rock, o formațiune de piatră sculptată de vântul puternic în forma unei guri de șopârlă! Până acolo am mers cu două taxiuri și fiindcă numai o parte din elevii grupului nostru din România au fost interesați de această mică drumeție, școala a organizat două taxiuri care să ne ducă până la potecă și să ne aștepte acolo pentru retur.

4 tabara engleza america 050822

5 tabara engleza america 050822

Priveliștea a fost una foarte spectaculoasă! Nu ratați pozele din albumul de mai jos! Cerul s-a colorat în nuanțe de roz, mov și portocaliu, iar de acolo de sus, de la aproximativ 800 de metri deasupra oceanului, întreg orașul, coasta și insulele din largul ei erau vizibile și perfecte pentru admirat.

6 tabara engleza america 050822 7 tabara engleza america 050822

Am înțeles totuși destul de repede cum a putut vântul să sape aceste forme interesante în gresia ce ne înconjura. Odată urcați pe capul șopârlei, puterea vântului era imensă și odată cu lăsarea serii, temperatura devenise tot mai rece. Am coborât în timp util așa încât să avem încă suficientă lumină naturală pe poteci iar puțin înainte de 21 ajungeam înapoi în campus.

8 tabara engleza america 050822

Elevii care nu au dorit să participe la activitatea plătită au fost conduși la plaja locală pentru o mică sesiune de yoga și exerciții de întindere tot la apus. Și ei s-au bucurat de culorile foarte frumoase ale cerului dar și de o seară liniștită alături de prieteni.

9 tabara engleza america 050822

Iată ce ne-au spus astăzi elevii taberei:

Iasmina: Ne am trezit de dimineata pregatiti pentru umpic de curatenie. Aici suntem responsabili de spatiu nostru si de stadiul in care se afla, deci pana la ora 10 toate camerele erau luna si bec, gata sa fie verificate de staff-ul EF.

Ne am folosit de capsulele de detergent pe care le am adus cu noi si ne am spalat si uscat hainele si prosoapele la spalatoria campusului.

Dupa amiaza am avut cateva ore de cursuri, apoi ne am intors cu autobuzul la campus. Ne am mai relaxat cateva ore, apoi grupul s-a impartit in cei care au fost intr un hike sa vada apusul, si cei care s au dus la o sesiune de yoga pe plaja. Peisajul creat de soarele care se scufunda incet-incet in ocean e unul incomparabil si de neuitat. Astfel, s a mai incheiat inca o zi in Santa Barbara.

11 tabara engleza america 050822

Ariana: Today was a really great day. We had free time in the morning and after that at school we played some games about friendship. We needed to figure out the things that make a friendship last forever. After that,in the evening we went to Lizard Mouth to watch the sunset. It was an amazing hike and the view was amazing.I really had a great time today.

10 tabara engleza america 050822

Plecarea de dimineață este programată la ora 7, așadar e timpul pentru odihnă!

Mai multe imagini din ziua 6 de tabără găsiți aici: Album Tabără Internațională Santa Barbara