Tabără Engleză Santa Barbara – Ziua 7

Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13

Ziua 7 – Welcome to Los Angeles!

Ziua de astăzi a fost pe cât de lungă pe atât de interesantă. Am văzut trei părți din Los Angeles, fiecare dintre ele diferită de cealaltă și am realizat cât de divers este acest oraș!

La ora 7:15 eram cu toții pregătiți de plecare după ce în prealabil ne-am luat micul dejun la pachet. În această dimineață a fost multă agitație în campus fiindcă unii elevi au plecat înapoi acasă iar cei mai mulți dintre ceilalți erau înscriși la excursii de o zi ori de weekend.

1 tabara internationala california 060822

Două autocare au plecat astăzi în excursia de o zi din Los Angeles iar într-unul dintre ele eram și noi. Prima oprire: Santa Monica Pier. La fel ca multe dintre cartierele Los Angelesului, Santa Monica a început ca fiind un oraș de sine stătător – o stațiune turistică, ce a devenit foarte căutată la începutul secolului 20. Pontonul turistic este unul dintre cele mai cunoscute din America, similar celui din Coney Island, pe coasta de est.

2 tabara internationala california 060822

3 tabara internationala california 060822

Caruselul de aici există din 1909 și este un obiectiv istoric foarte important. Tot pe ponton putem găsi nenumărate restaurante, printre care Bubba Gump (celebru din filmul Forrest Gump) dar și alte atracții cum ar fi un roller coaster, o roată imensă și foarte multe jocuri – tipic pentru un parc de distracții de genul acesta. În Santa Monica sunt și multe magazine fiind o zonă comercială foarte căutată. Am găsit aici și un spectacol de stradă care a fost drăguț, însă mai puțin spectaculos decât ne-am așteptat ?

4 tabara internationala california 060822

6 tabara internationala california 060822

Unii dintre elevi s-au distrat în parc, alții au luat masa pe ponton, cu toții am făcut plimbarea prin zona comercială și desigur am făcut o oprire la magazinul de suveniruri.

5 tabara internationala california 060822

Următoarea oprire: Beverly Hills. Beverly Hills, spre deosebire de Santa Monica, a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles, însă își păstrează propria sa identitate. 90210 – cum i se mai spune – a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume. Aici am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping, dar am fost impresionați și de mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț.

7 tabara internationala california 060822

8 tabara internationala california 060822

Semnul de Beverly Hills a fost una dintre opririle din cartier, precum și cel mai scump magazin din lume – House of Bijan – ce poartă un semn discret pentru a anunța că accesul se face doar cu programare. De la semnul cu Beverly Hills am pornit să explorăm zona și să luăm masa ori să facem cumpărături la magazinele din zonă. O oră mai târziu ne-am întors la autocar și am pornit spre ultima oprire de astăzi: Hollywood Boulevard and Walk of Fame.

9 tabara internationala california 060822

10 tabara internationala california 060822

Am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. Strada era foarte aglomerată, atât de turiști cât și de artiști stradali însă am putut explora puțin în voie.  Semnul de Hollywood a fost mult mai mic decât se așteptau elevii așa încât am prins doar câteva poze cu el.

11 tabara internationala california 060822

La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși. Mallul de pe Hollywood Blvd. ne-a dat șansa să ne cumpărăm încălțările mult dorite sau mici gustări și snackuri.  La ora 18 eram gata de plecare înapoi spre Santa Barabara iar drumul a durat puțin peste 2 ore și jumătate.

12 tabara internationala california 060822

La sosirea în campus am fost primiți cu pizza fiindcă am ajuns după închiderea cantinei, așa încât toți elevii care au dorit, au trecut pe la biroul din unitatea de cazare pentru cină. O scurtă ședință de organizare a activităților de săptămâna viitoare, și am fost gata de somn! Mâine ne așteaptă o zi plină de distracție!

Mai multe imagini din ziua 6 de tabără găsiți aici: Album Tabără Internațională Santa Barbara