Resurse online gratuite pentru profesori

Education First și Qdays Educational au pregătit pentru voi, profesorii de limbi moderne, o serie de resurse gratuite, menite să vă ajute în procesul de predare – învățare, de la planuri de lecții online la articole cu sfaturi despre cum să motivați elevii ori să-i faceți să fie mai atrași de subiectul predat. 

Iată mai jos o selecție de resurse utile pentru această perioadă în care lecțiile online par a fi soluția pentru a ține elevi mai aproape de procesul de învățare. 

 Qdays Educational resurse didactice online

EF CLASS

Pe perioada anului școlar și nu numai, EF publică o nouă lecție în fiecare săptămână pe o platformă foarte puternică ce vă ajută să țineți lecții online cu elevii dumneavoastră. Acestea sunt structurate pe diverse niveluri de cunoștință și acoperă diversele laturi ale procesului de predare – învățare. Există exerciții de scriere, de citire, de ascultare activă ori răspunsuri cu opțiuni multiple iar profesorul poate trimite ușor exercițiile către elevi, poate vedea rezultatele pe măsură ce elevii completează exercițiul și desigur, își poate personaliza lecția ori poate rearanja ordinea exercițiilor pentru a se potrivi stilului său de predare.

Iată doar câteva dintre temele pe care le puteți parcurge împreună cu elevii:

  • Mystery investigation: Infinitives and gerunds
  • Guerrilla art
  • Diversity: Human rights and equality
  • From English student to English speaker
  • Heatwaves and the changing climate

Class.ef.com/lessons este adresa unde puteți accesa platforma și vă recomandăm să-i acordați o perioadă de timp pentru a vă familiariza cu modul de lucru. Deschideți două browsere diferite: Chrome și Mozilla Firefox, iar într-unul porniți modulul pentru profesori (trebuie să vă înregistrați în prealabil, complet gratuit și foarte ușor de făcut) – în celălalt browser porniți modulul pentru elevi. Astfel, veți putea vedea cum primesc elevii exercițiile și cum urmăriți progresul lor, în paralel. Există și o aplicație iOS pentru această platformă, iar elevii pot participa la cursuri de pe telefon. Se recomandă totuși un calculator cu un browser de internet actualizat.

TESTĂRI ONLINE

Testările EF pentru limbi străine sunt acum disponibile în și mai multe limbi! Folosiți-le pentru a testa aptitudinile elevilor voștri, complet gratuit. Acestea sunt testări scurte, ce nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute, însă felul care au fost gândite și dezvoltate le fac să fie foarte relevante ca metodă rapidă de testare a cunoștințelor. Testele scurte sunt disponibile pentru limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană și sunt disponibile accesând următorul link: Teste Online de Limbi Străine.

Un test mult mai complex pentru limba engleză este disponibil aici: EFSET Test Limba Engleză . Acest test este foarte util pentru elevii ori adulții ce doresc să-și valideze cunoștințele de limba engleză folosind primul test gratuit, standardizat pentru orice nivel de cunoștințe. Rezultatele se pot traduce foarte ușor în nivelul CEFR – standardul european pentru cunoștințe de limbi străine. Totodată, rezultatele sunt confirmate printr-un certificat oficial transmis de către EF.

EF nu oferă doar tabere internaționale și nu este doar un organizator de cursuri de limbă străină, este o organizație ce investește foarte multă energie și foarte multe fonduri în cercetarea metodelor de predare lingvistică. EF EPI – English Proficiency Index este un studiu uriaș, disponibil gratuit, ce arată nivelul de cunoștință de limbă engleză din foarte multe țări ale lumii. Rezultatele sunt corelate cu diverși factori sociali, economici și politici iar rezultatele sunt foarte interesante.

SEMINARII ONLINE

Într-o sesiune de toamnă și una de primăvară, EF desfășoară o serie de 6 seminarii online pentru profesorii de limbi moderne, care abordează teme variate: Cum să îmbunătățești participarea elevilor la curs, Cum să dezvolți abilități de susținere a examenelor, Cum să încurajezi folosirea limbii străine înafara orelor de curs.

Seminariile sunt gratuite și au loc online în fiecare zi de miercuri. Prin participarea la toate seminariile, puteți obține pe email Certificatul EF de Dezvoltare a Profesorilor. Dacă ați ratat un seminar, însă v-ați înregistrat în prealabil, atunci veți primi o înregistrare a seminarului și veți avea ocazia să răspundeți la întrebările necesare pentru a vă primi certificatul.

Urmăriți pagina Qdays.ro pentru următoarea serie de seminarii, fiindcă vom publica în curând detaliile, datele și temele abordate.

RESURSE INSPIRAȚIONALE – EF TEACHER ZONE BLOG

Blogul EF dedicat profesorilor este un loc special gândit pentru voi! Aici puteți citi știri din lumea educației, veți găsi interviuri cu persoane ce lucrează în educație internațională, găsiți ponturi despre cum să folosiți diverse tehnici de predare dar și detalii din viața de zi cu zi a profesorilor din întreaga lume și cum văd ei procesul de predare. Cei care semnează aceste articole fac parte din familia EF și au mulți ani de experiență în antrenarea profesorilor, în predare și în tehnici de învățare.

MATERIALE PRINTATE PENTRU SALA DE CURS

În curând ne vom întoarce la școală! Asta este o certitudine – iar atunci când se va întâmpla acest lucru, nu ezitați să ne contactați pentru a vă putea trimite electronic sau chiar în format fizic materiale didactice pe care le puteți folosi să decorați spațiul de predare, sala de clasă ori laboratorul de limbi moderne sau pe care să le folosiți în timpul cursurilor – planuri de lecții, fișe de lucru și multe altele.

Și nu uitați, puteți primi întotdeauna flyere ori broșuri cu informații despre taberele în străinătate organizate de către Qdays, așa încât elevii să nu rateze aceste oportunități.