Școala de vară UNAOC – EF New York 2015

Fii unul dintre cei 75 de tineri care aduc o schimbare socială pozitivă la nivel mondial. Înscrie-te acum!

Interacționează cu participanți și formatori timp de o săptămână în discuții interactive, ateliere de lucru și vizite orientate spre consolidarea păcii, dreptate socială și reducerea tensiunilor bazate pe identitate națională.

De ce să te înscrii?

Pentru a-ți dezvolta abilitățile de înțelegere a altor culturi și credințe. Pentru a explora similitudinile care ne unesc. Pentru a obține instrumente concrete astfel încât să dezvolți și să susții impactul în comunitatea ta. Vei avea o rețea mai largă de persoane angrenate în acțiuni comune pentru provocări urgente în contextul diversității culturale și religioase.

Colaborare fără frontiere

Schimbările globale de durată vin prin colaborare transfrontalieră. Prin atragerea tinerilor dintr-o multitudine de medii sociale, culturale și naționale, Şcoala de Vară UNAOC – EF aduce căutarea de soluții comune la nivelul următor.

Ne vedem la New York

Șaptezeci și cinci de participanți vor fi selectați de către o comisie formată din tineri împreună cu personal UNAOC și EF. Acești participanți vor călători la New York și vor fi cazați în Tarrytown, NY, în campusul EF International Language Center New York, unde vor participa la Școala de Vară, care include sesiuni de workshop în campus, o vizită și o dezbatere la sediul Organizației Națiunilor Unite, precum și vizite în New York City.

UNAOC-EF-2015

Școala de Vară UNAOC-EF

Școala de Vară este un spațiu unic pentru învățare și colaborare unde se reunesc o mare varietate de participanți, oratori și formatori dintr-o gamă largă de domenii. În acest spațiu, perspective diverse, experiențe și epistemologii vor contribui la o mai bună înțelegere și respect între oameni, vor încuraja nou mod de gândire, și vor inspira acțiuni și soluții la probleme sensibile.

Consultați pagina de Întrebări frecvente pentru mai multe detalii.

Școala de Vară UNAOC-EF: Tineret pentru schimbare socială pozitivă

Convingerea că tinerii sunt motoare ale schimbării sociale pozitive este baza pentru Scoala de Vara UNAOC-EF. Această școală de vară de o săptămână reunește 75 de tineri cu vârste cuprinse 18 și 35 de ani din întreaga lume, pentru a aborda provocările globale presante în contextul diversității culturale și religioase.

Unele dintre întrebările care vor fi dezbătute în timpul săptămânii:

 • Cum putem construi alianțe în și între comunitățile noastre și să angrenăm oameni pentru a urma o cauză?
 • Ce se întâmplă când cultura este marginalizată? Ce instrumente putem dezvolta pentru a contracara acest lucru?
 • Cum se poate o persoană dezvolta în continuare ca un lider și agent al schimbării sociale într-un mod susținut?
 • Cum putem dezvolta și crește rețele internaționale puternice compuse din persoane dedicate?
 • Cum pot Națiunile Unite și tinerii să lucreze împreună pentru a aborda conflictele și pentru a menține pacea de durată?
 • Cum poate New York City să profite de diversitatea ce îl definește ca oraș? Cum pot comunitățile să organizeze, să promoveze o mai mare armonie interculturală, și să militeze pentru dreptate socială și egalitatea de șanse? Cum pot fi acestea utilizate şi în alte contexte?

O vizită la sediul ONU din New York City

Un punct culminant al Scolii de Vară din acest an va fi o vizită la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York City. Participanții vor avea posibilitatea să exploreze spațiul ONU, să vadă cum funcționează și să abordeze probleme cum ar fi dezarmarea, pacea și securitatea. O discutie specială de grup va fi pregatită, ocazie cu care tinerii vor putea interacționa cu oficialii ONU.

Școala de Vară – Experiența de anul trecut

Iată cum a fost Şcoala de Vară UNAOC-EF de anul trecut! Tineri selectați din întreaga lume s-au reunit la New York pentru a lucra la o schimbare socială pozitivă. Gasiți aici câteva fragmente de la Şcoala de Vară din 2013 și 2014: Previous Events.

Urmareşte video-ul de anii trecuți:

Cronologia proiectului:

 • Încep înscrierile: 26 ianuarie 2015
 • Termen limită pentru înscrieri: 9 martie 2015
 • Cei 75 de participanți sunt anunțați: 8 aprilie 2015
 • Începe şcoala de vară: 13 – 20 iunie 2015

Cei 75 de participanți selectați vor beneficia de:

 • Cazare;
 • Transport la New York;
 • Acces la toate evenimentele din săptămâna școlii de vară;
 • Taxă de viză;
 • Asigurare de călătorie.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru Scoala de Vara de UNAOC-EF?

Cei interesați de școala de vară oferită de EF trebuie să îndeplinească toate condițiile:

 • Să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data de 13 iunie, începutul şcolii de vară UNAOC – EF
 • Să aibă legătură directă cu organizații sau asociații (de exemplu, ONG-uri, consiliul tinerilor, universități, organizații non-profit, organizații conduse de tineri, organizații ale comunității, organizații bazate pe credință, rețea de tineret sau platformă, antreprenor social, blogger, etc .)
 • Să dețină un pașaport valabil cel puțin până în ianuarie 2016
 • Să posede cel puțin nivelul de cunoștinte de limba engleză upper-intermediate

Pentru mai multe detalii și pentru a vă înscrie la concurs, vizitați pagina oficială a UNAOC-EF Summer School sau contactați-ne folosind formularul de pe pagina de Contact.

Termenul limită de înscriere este 9 martie 2015.

Qdays Educational este reprezentantul oficial în România al EF Education First, lider mondial în educație internațională și una dintre cele mai mari companii private de învățământ din lume. Înființată în 1965, EF deține peste 45 de școli în întreaga lume, școli ce desfășoară diverse programe de educație: școli de limbi străine, cursuri de liceu în străinătate, programe de pregătire universitară sau pentru masterat, cursuri universitare, programe de an universitar în străinătate și cursuri de perfecționare profesională.

United Nations Alliance of Civilizations – format în 2005 de către fostul secretar general Kofi Annan. Misiunea UN Alliance of Civilizations este să îmbunătățească înțelegerea între culturi și colaborarea între țări, oameni și comunități.