ShoeBox Brasov 2014

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

Ne bucurăm ca în anul 2014 să devenim parteneri ai campaniei ShoeBox, un proiect social ajuns la ediția a 8-a, ce ne învață să dăruim și să împărțim cu cei care au mai multă nevoie.

Probabil că fiecare dintre noi avem la îndemână acel ceva care poate aduce zâmbetul pe buzele unui copil nevoiaş printr-un gest simplu, dar special, oferindu-i nu doar câteva cadouri, dar şi speranța într-o lume mai bună, mai generoasă şi atentă la cei din jur. Atenție, darurile trebuie să încapă într-o cutie de pantofi.

ShoeBox 2014 pe scurt

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile copiilor sărmani din jurul nostru.

Pasul 1 – De ce ai nevoie ca să participi?

Ai nevoie de:

 • o cutie goală de pantofi (corpul și capacul)
 • hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Crăciun/Sărbători de iarnă
 • foarfecă/cutter
 • timp și/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești
 • răbdare

Pasul 2 – Ce se pune în cutii?

Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă și poți dărui. Ai mai jos câteva sugestii:

 • dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)

 • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

 • jucării potrivite pentru vârstă și sexul copilului

 • produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante

 • felicitare de Crăciun pe care să scrii cîteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor)

 • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat

 • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor

Pasul 3 – Termen limită şi grijă la conținut

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe inimă să cumpărați ceva.

Având în vedere experiențele din anii trecuți, dați-mi voie să vă fac câteva specificații:

 • Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rog să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibeloruri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde

 • Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc)

 • Acum ajung la o chestiune sensibilă: nu puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar plăcea să primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru că mai apoi să dai ce e „de aruncat”

Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex. portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex. compot de casă în borcan de sticlă).

Mai multe detalii aici: www.shoebox.ro/

NU UITA

Copiii sînt între 2-18 ani fete și băieți.

Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârstă și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Vă rog să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna în momentul în care aduceți cutia, pentru a putea să vă dăm mai apoi de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră.

Termen limită: 15 Decembrie 2014

Ne găsiți la sediul nostru din Braşov, strada Mihai Viteazu nr 2 (la casă). Vă rugăm să ne contactați înainte la numărul de telefon: 0725449500