Studiu EF English Proficiency Index 2016

Aspecte Cheie EF English Proficiency Index

EF EPI este cel mai mare studiu ce compară cunoștințele de limba engleză ale țărilor din Europa, Asia, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

De-a lungul ultimului deceniu, EF Education First (EF) a testat abilitățile în limba engleză a milioane de adulți din întreaga lume. În fiecare an, EF publică Indicele Competențelor de Limba Engleză (English Proficiency Index – EPI), un punct de referință la nivel mondial pentru măsurarea și urmărirea în timp a abilităților de limba engleză. EF EPI este un element important în dezbaterile actuale despre importanța strategică a limbii engleze în lumea de azi.

Cunoştințe mai bune de limba engleză, venituri mai mari

Cercetările EF arată că o mai bună cunoaştere a limbii engleze se corelează cu venituri mai mari și o mai bună calitate a vieții.

950,000 Adulți

Numărul de participanți care au susținut testele EF de limba engleză în 2015.

Femeile au cunoştințe mai bune decât bărbații

În aproape toate țările studiate, femeile au abilități mai bune de limba engleză decât bărbații.

72 de țări

O analiză detaliată a nivelului de cunoştințe de limba engleză în rândul adulților din 72 de țări.

SUMAR

Având cunoștințe ridicate de limba engleză, România se situează pe locul 16 din cele 26 de țări analizate la nivel european și locul 20 din cele 72 de țări analizate la nivel mondial. Mai multe detalii aici: EF EPI 2016.

harta-europa-ef-epi

Rezultate regionale EF EPI

  • Europa 53.49 (cunoștințe medii)
  • Asia 55.94 (cunoștințe medii)
  • America Latină 50.54 (cunoștințe slabe)
  • Orientul Mijlociu și Africa de Nord 44.92 (cunoștințe foarte slabe)

România se clasează pe locul 20 la nivel mondial, participanții la studiu având cunoştințe ridicate de limba engleză. Pe locul întâi se situează Olanda, iar pe ultimul Iraq. La nivel european, România se situează pe locul 16 (rezultat EF EPI 58.14), fiind ultima țară cu nivel ridicat de cunoștințe și aflându-se înaintea Slovaciei.

Venitul național brut

Venitul național brut pe cap de locuitor se bazează de puterea de cumpărare, fiind exprimat în dolari internaționali. Un dolar internațional are aceeaşi putere de cumpărare precum un dolar american în Statele Unite.
În rândul țărilor care au participat la EF EPI în anul 2013, media globală a fost de 27,845 dolari americani, cu variații între 2,890 dolari americani în Cambodgia şi 128,530 dolari americani în Qatar. Sursa: World Bank.
România $19,020
Europa $29,927
Nivel mondial $28,845

Media anilor de şcolarizare

Media anilor de şcolarizare este numărul mediu de ani de educație la care au avut acces persoanele cu vârsta de 25 de ani sau mai mult. Acest indicator ia în calcul nivelul mediu de studii, utilizând durata oficială a fiecărui nivel în parte pentru țările respective. În rândul țărilor care au participat la EF EPI în anul 2013, media globală a fost de 9.2 ani, cu variații între 2.5 ani în Yemen şi 12.9 ani în Germania. Sursa: UN Human Development Reports, 2013.
România 10.78
Europa 10.99
Nivel mondial 9.20

Cheltuieli cu educația

Această statistică a Băncii Mondiale se referă la procentul, din totalul cheltuielilor guvernamentale, dedicat educației. Media globală pentru țările participante la EF EPI din anul 2010 în anul 2013 a fost de 14%, cu procente variind între 7.3% în Azerbaijan şi 31.3% în Thailanda. Sursa: Worldbank, 2006-2013.
România 8.4%
Europa 10.%
Nivel mondial 14%

evolutia romaniei ef epi

CONCLUZII

Abilități de limba engleză sunt o cerință de bază în economia globală de astăzi. Stăpânirea unei limbi poate fi dificilă ori costisitoare, dar părinții și profesioniștii înțeleg valoarea investițiilor în dezvoltarea abilităților de limba engleză, iar companiile și organizațiile guvernamentale recunosc legătura dintre folosirea limbii engleze la locul de muncă și competitivitatea pe termen lung în secolul 21.
În această a șasea ediție EPI, EF a analizat metodologia aplicată la nivel național în diferite țări pentru a evidenția obstacolele existente în predarea limbii engleze unui număr mare de elevi, precum și diferitele metode și strategii aplicate. Este discutat rolul jucat de limba engleză în inovație, dar și oportunitățile existente pentru a folosi tehnologia într-un sistem de învățământ mai eficient și mai personalizat.

Puteți susține gratuit testul online de limba engleză accesând următorul link: Test EF SET.

 

Puteți găsi informații despre ediția anterioară a EF EPI găsiți accesând următorul link:EF EPI 2015.

Qdays Educational este reprezentantul oficial în România al EF Education First, compania care a inițiat studiul. EF este cea mai mare companie de învățământ la nivel mondial, oferind cursuri de limbi străine pentru elevi, tineri profesionişti, adulți și companii. Totodată, EF a fost desemnat furnizorul oficial de pregatire lingvistica pentru Jocurile Olimpice de la Rio din anul 2016.