Studiu EF English Proficiency Index 2017

Aspecte Cheie EF English Proficiency Index

EF EPI este cel mai mare studiu ce compară cunoștințele de limba engleză ale țărilor din Europa, Asia, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Anul acesta, pentru a șaptea oară, EF Education First a compilat Indicele Competențelor de Limba Engleză (English Proficiency Index – EPI) pentru a măsura cunoștințele de limba engleză pentru adulți din întreaga lume. Indicele din acest an cuprinde 80 de țări și teritorii pe baza datelor de testare de la mai mult de un milion de adulți care au susținut EF Standard English Test (EF SET) în 2016.

Rezultate generale EPI 2017

SUMAR

În 2017, limba engleză este mai importantă pentru comunicarea internațională decât a fost vreodată. Este limba științei, a afacerilor și a diplomației. Adoptarea globală a limbii engleze nu este o dovadă a supremației culturale a unei țări, ci mai degrabă o reflectare a necesității unui limbaj comun în lumea noastră profund interconectată.

Pentru prima dată, Africa a fost analizată ca o regiune distinctă datorită participării a mii de adulți în Angola, Camerun, Nigeria și Africa de Sud. De asemenea, au fost calculate pentru prima dată nivelurile de competență în limba engleză pentru Bangladesh, Cuba și Grecia.

În cele din urmă, au fost prezentate 20 de inițiative majore de învățare în engleză din întreaga lume, de la reforma curriculară și formarea cadrelor didactice, la platformele de învățare online pentru profesioniști. Aceste inițiative demonstrează amploarea abordărilor pe care țările le pot lua pentru a-și îmbunătăți abilitățile în limba engleză.

Europa conduce în ceea ce privește competențele de limba engleză, opt țări europene fiind în top 10. Țările din Orientul Mijlociu ocupă cele mai joase poziții.

Având cunoștințe ridicate de limba engleză, România se situează pe locul 13 din cele 27 de țări analizate la nivel european și locul 17 din cele 80 de țări analizate la nivel mondial. Mai multe detalii aici: EF EPI 2017.

Rezultate europene 2017

Rezultate regionale EF EPI

  • Europa 55.96 (cunoștințe medii)
  • Asia 53.60 (cunoștințe medii)
  • Africa 52.28 (cunoștințe slabe)
  • America Latină 51.47 (cunoștințe slabe)
  • Orientul Mijlociu 45.31 (cunoștințe foarte slabe)

România se clasează pe locul 17 la nivel mondial, participanții la studiu având cunoştințe ridicate de limba engleză. Pe locul întâi se situează Olanda, iar pe ultimul Laos. La nivel european, România se situează pe locul 13 (rezultat EF EPI 59.13), aflându-se înaintea Portugaliei.

Rezultat Romania 2017

Dintre cele cinci regiuni analizate, Europa are cele mai înalte niveluri de schimburi de învățământ terțiar, cea mai mare mișcare transfrontalieră de profesioniști și cea mai completă integrare economică.

În același timp, totuși, tot mai mulți europeni pun la îndoială proiectul comun. Politicienii naționaliști câștigă voturi, promițând să anuleze o mare parte a activității din ultimele decenii. Marea Britanie, locul de naștere al limbii engleze, a votat să părăsească Uniunea Europeană. Deși rolul limbii engleze pe scena mondială nu este probabil să se schimbe, rămâne să vedem dacă unele părți ale Europei vor avea o reacție împotriva instruirii în limba engleză.

Țările aflate la marginea Europei au niveluri mult mai scăzute de limba engleză, împiedicând integrarea și schimbul cultural. Oamenii din Rusia, Turcia și Ucraina, de exemplu, vorbesc mult mai puțin engleza decât cei din Lituania, Grecia, Bulgaria și România. Atâta timp cât aceste țări continuă să-și neglijeze competențele în limba engleză, vor rămâne dezavantajate atunci când vor concura cu omologii lor mai competenți din alte părți ale Europei.

CONCLUZII

Abilitățile de limba engleză sunt o cerință de bază în economia globală de astăzi. Stăpânirea unei limbi poate fi dificilă ori costisitoare, dar părinții și profesioniștii înțeleg valoarea investițiilor în dezvoltarea abilităților de limba engleză, iar companiile și organizațiile guvernamentale recunosc legătura dintre folosirea limbii engleze la locul de muncă și competitivitatea pe termen lung în secolul 21.
Competențele de limba engleză sunt legate de competitivitatea economică, dezvoltarea socială și inovarea. Țările cu competențe mai înalte în limba engleză tind să aibă venituri medii mai ridicate, o mai bună calitate a vieții și investiții în cercetare și dezvoltare.

Puteți susține gratuit testul online de limba engleză accesând următorul link: Test EF SET.

 

Puteți găsi informații despre ediția anterioară a EF EPI găsiți accesând următorul link: EF EPI 2016.

Qdays Educational este reprezentantul oficial în România al EF Education First, compania care a inițiat studiul. EF este cea mai mare companie de învățământ la nivel mondial, oferind cursuri de limbi străine pentru elevi, tineri profesionişti, adulți și companii. Totodată, EF a fost desemnat furnizorul oficial de pregătire lingvistică pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang din anul 2018.