Studiu EF English Proficiency Index 2018

Aspecte Cheie EF English Proficiency Index

EF EPI (English Proficiency Index) este cel mai mare studiu ce compară cunoștințele de limba engleză ale țărilor din Europa, Asia, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Anul acesta, pentru a opta oară, EF Education First a compilat Indicele Competențelor de Limba Engleză pentru a măsura cunoștințele de limba engleză ale adulților din întreaga lume. Indicele din acest an cuprinde 88 de țări și teritorii. 1,3 milioane de persoane au susținut testul, cu 30% mai mult față de anul trecut.

SUMAR

În 2018, limba engleză este mai importantă pentru comunicarea internațională decât a fost vreodată. Este limba științei, a afacerilor și a diplomației. Pentru companii, engleza este o componentă cheie pentru a rămâne competitive și a promova inovația pe o piață internaționalizată. Deoarece limba engleză devine necesară pentru tot mai multe interacțiuni în lumea globalizată, valoarea competenței în limbă devine evidentă, iar costul de a nu vorbi engleza crește tot mai mult.

13 țări noi au intrat în clasamentul din acest an: Afganistan, Albania, Belarus, Bolivia, Croația, Etiopia, Georgia, Honduras, Liban, Myanmar, Nicaragua, Senegal și Uzbekistan.

La fel ca anul trecut, Europa conduce în ceea ce privește competențele de limba engleză, opt țări europene fiind în top 10. Țările din Orientul Mijlociu ocupă cele mai joase poziții.

Europa EPI 2018

Rezultate regionale EF EPI

  • Europa 56.64 (cunoștințe medii)
  • Asia 53.49 (cunoștințe medii)
  • Africa 53.21 (cunoștințe slabe)
  • America Latină 50.33 (cunoștințe slabe)
  • Orientul Mijlociu 46.02 (cunoștințe foarte slabe)

Europa are, de departe, cele mai bune competențe de limba engleză dintre toate regiunile analizate, iar scorul mediu al regiunii s-a îmbunătățit ușor față de anul trecut, în ciuda nivelului de referință ridicat.

Dintre cele 27 de țări din indicele din acest an cu competență înaltă sau foarte înaltă în engleză, 22 sunt în Europa. Acest succes reflectă decenii de elaborare eficientă a politicilor. Cel mai mare program de mobilitate pentru studenți, Erasmus +, este condus de UE, cu peste 700.000 de studenți și profesori europeni care studiază în străinătate în fiecare an. 83% dintre studenții europeni au început să învețe cel puțin o limbă străină la școală până la vârsta de 10 ani, iar 97% dintre cei de 13 ani studiază limba engleză. Europa modernă, influențată de cele două războaie devastatoare, se definește prin multilingvismul și colaborarea internațională.

Suedia ocupă din nou prima poziție, după o absență de 2 ani. Țările scandinave au un nivel foarte ridicat în limba engleză, datorită sistemelor educaționale puternice, expunerii zilnice la limba engleză în mass-media și unei culturi înrădăcinate a internaționalismului.

România se clasează pe locul 16 la nivel mondial, participanții la studiu având cunoştințe ridicate de limba engleză. Pe locul întâi se situează Suedia, iar pe ultimul Libia. La nivel european, România se situează pe locul 13 din cele 32 de țări analizate la nivel european (rezultat EF EPI 60.31), aflându-se după Elveția.

Evolutie Romania EPI 2018

Puteți susține gratuit testul online de limba engleză accesând următorul link: Test EF SET.

CONCLUZII

Limba engleză este unică prin faptul că oferă resurse educaționale valoroase în afara limitelor de școlarizare formală. Alte abilități, cum ar fi alfabetizarea, aritmetica, programarea web, contabilitatea, sunt de asemenea extrem de valoroase, dar ele sunt deja furnizate de școlile publice sau sunt necesare numai pentru anumite tipuri de locuri de muncă. Engleza este unică prin faptul că este solicitată pentru numeroase profesii, însă majoritatea elevilor nu o stăpânesc suficient în școală.

Învățarea limbii engleze poate deschide ușa spre un loc de muncă mai bun, oferă noi oportunități pentru explorarea personală și creșterea profesională și furnizează accesul la cunoștințe globale.

Din aceste motive și multe altele, milioane de părinți investesc în cursuri suplimentare în limba engleză, programe de studii de vară în străinătate și programe educaționale online în limba engleză pentru copiii lor. Acesta este și motivul pentru care milioane de profesioniști fac aceleași investiții în propria lor educație în limba engleză, iar guvernele includ engleza în curriculum-ul de bază al școlii.

 

Informații despre ediția anterioară a EF EPI găsiți accesând următorul link: EF EPI 2017.

Qdays Educational este reprezentantul oficial în România al EF Education First, compania care a inițiat studiul. EF este cea mai mare companie de învățământ la nivel mondial, oferind cursuri de limbi străine pentru elevi, tineri profesionişti, adulți și companii. Totodată, EF a fost desemnat furnizorul oficial de pregătire lingvistică pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang din anul 2018.