Tururi virtuale din Europa: 6 destinații online

Doar pentru că stăm acasă nu înseamnă că nu ne putem bucura de frumoasele peisaje culturale pe care Europa le are de oferit. Multe țări și orașe oferă metode creative pentru a putea explora cele mai frumoase locații online, să ne treacă dorul până când le vom putea vizita în realitate. Până la urmă, anticiparea este cel mai bun stimulent. Iată câteva dintre orașele europene pe care le poți descoperi cu tururi și evenimente virtuale:

1. Londra

Capitala Regatului Unit este un must-see pentru fiecare – la fel și diversele resurse online. Obiective celebre precum Buckingham Palace sau Houses of Parliament și-au deschis ușile virtuale publicului din întreaga lume. Putem acum să aruncăm o privire îndeaproape cunoscutelor locații doar cu un click direct din London Eye. Faci turul Londrei direct de pe canapea. Și mulțumită acestor vederi 360° poți vedea și Big Ben înainte să fie acoperit de schele pentru lucrările de renovare. În caz că ești în căutare de activități de weekend, hai să vedem ce are de oferit scena evenimentelor culturale: urmărește unul din spectacolele Teatrului Național pe live stream sau găsește alte evenimente din Londra.

Curs engleza Londra Anglia

2. Paris

Mereu ți-ai dorit să stai în vârful elegantei structuri a Turnului Eiffel și să privești deasupra capitalei franceze în întreaga sa splendoare. Mulțumită Google Maps – street view minunata priveliște poate ajunge chiar la tine în sufragerie, oferind o experiență de care se pot bucura și cei ce au frică de înălțime.

Visezi să ai acces la fermecătoarea rutină de zi cu zi a francezilor? Ia pulsul culturii franceze urmărind spectacole periodice oferite de La Comédie-Française – care poate fi de asemenea o ocazie să îți îmbogățești vocabularul de franceză. Deasemenea, ai posibilitatea să faci un tur la Musée d’Orsay, unde poți vedea lucrări de artă din secolele XIX și XX.

Curs franceza Franta Paris

3. Berlin

Berlin este unul din centrele culturale ale Germaniei cu o ofertă largă de evenimente și locații pentru o ieșire de seară. Din fericire, aceste oportunități nu lipsesc: mult îndrăgitul teatru Schaubühne a creat un program online cu spectacole zilnice.

Începând cu ora 19:00 în fiecare seară, poți urmări feluritele reprezentații direct de la tine de acasă. Nu toate acestea au și subtitrări, așadar pe lângă o bucată de cultură berlineză, vei fi nevoit să și îți îmbunătățești cunoștințele de germană, și să spui că ți-a trecut timpul cu folos. O alternativă binevenită, decât să cauți un nou serial pe Netflix la care să te uiți.

Mâna sus cui îi este dor de o ieșire în oraș cu prietenii! Ei bine, nu ești singurul. Din fericire scena de clubbing din Berlin s-a asigurat să nu ducem lipsă de petreceri cu dans la noi în sufragerie. Mulțumită cluburilor virtuale, ai ocazia să ascuți mixuri în exclusivitate direct de la DJ-i, numai bune să te facă să te miști puțin și poate iese și o petrecere în familie. (Ai grijă totuși cu volumul să nu superi vecinii!)

Curs germana Germania Berlin

4. Roma

Până ajungi să trăiești “La bella vita” în splendidă capitală italiană, mai e ceva de așteptat, dar asta nu înseamnă că nu poți să îți faci o idee de cum arată aleile înguste ale orașului. Canalul de Youtube The Prowalk Tours a uploadat turul virtual în HD. Peste 5 (da, cinci!) ore de plimbare incredibilă, să te bucuri de sunetele și priveliștile Romei direct din confortul camerei tale. Poți învăța despre ruinele antice în timp ce te rătăcești pe străzile pietruite și ajungi să vezi îndeaproape faimosul Colosseum.

Dacă vrei să te înconjori de cultura orașului, poți vizita Musei Vaticani online și să te bucuri de o priveliște 360° a Capelei Sixtine printre multe alte secțiuni impresionante care te vor teleporta în cele mai prestigioase încăperi istorice ale Romei.

Curs italiana_Italia_Roma

5. Dublin

Să petreci timp în Dublin înseamnă să ai parte de craic (adică de voie bună, pentru cei care nu sunt la curent cu slangul irlandez). În timp ce te gândești la următoarea vizită în acest oraș, care combină perfect locații istorice precum Temple Bar cu noile construcții din zona portului, îți poți face o idee online la ce te poți aștepta să vezi cînd ajungi acolo.

Pe Virtual Visit Tours ajungi să bifezi câteva din lucrurile de pe lista ta, cum ar fi o plimbare peste râul Liffey via Ha’penny Bridge, sau aruncă o privire în reprezentativul Guinness Storehouse și admiră faimoasa St. Patrick’s Church. Dacă preferi o seară de quiz în atmosfera unui pub din Dublin, ești acoperit de un quiz virtual la care poți participa împreună cu prietenii tăi – distracție garantată!

Dacă vrei să reproduci un tur al Irlandei, o excursie de-a lungul impresionantei coaste a Insulei Verzi nu poate să lipsească din itinerariul virtual. Așadar Cliffs of Moher din vestul Irlandei sunt în vârful fiecărei liste de călătorie, oferind unele dintre cele mai impresionante peisaje din întreaga Europă. Formațiunile pietroase abrupte ce se ridică deasupra valurilor vâjâinde ale Atlanticului se află în mod normal la o distanță de 3 ore cu mașina de Dublin, iar online doar la un click depărtare.

Curs engleza Dublin Irlanda

6. Barcelona

Pentru porția zilnică de vară, bifează câteva din punctele de interes ale Barcelonei. În oferta orașului se găsesc și evenimente plătite, dar acest website conține suficiente atracții turistice gratuite.

Stai pe plajă și bucură-te de priveliștea minunată a mării spumoase, savurează panorama deasupra acoperișurilor însorite din Parc Güell sau lungește-ți privirea virtuală către mărețele turle ale La Sagrada Família, fără îndoială una dintre cele mai faimoase priveliști din Barcelona.

Curs spaniola Spania_Barcelona

Toate acestea sunt atât modalități bune care să facă să îți treacă timpul, dar și să începi să planifici unde ai vrea să călătorești. Ai putea să începi o listă cu orașele pe care ai vrea să le vezi, sau cu locurile pe care ai vrea să le vizitezi. Și să ne vedem acolo cât mai curând!

Acest articol este o traducere și adaptare a Virtual tours of Europe: Experience 6 of our destinations online.