Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 10

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 10 – Happy 4th of July, America!

Astăzi – 4 iulie – este o zi specială pentru toată America, așadar la fel a fost și în campusul EF Los Angeles, unde tabăra de limba engleză continuă în aceeași manieră imersivă, atât din punct de vedere lingvistic, cât și cultural.

Elevii din grupul X, inclusiv cei din grupul nostru de tabără, au fost din nou răsfățați, începând această zi de sărbătoare cu Spa Time și Bingo Task Challenge. După micul dejun, bineînțeles, care astăzi, pe lângă meniul variat oferit zilnic, ne-a așteptat și cu o surpriză dulce: gogoși simple sau glazurate tipic americane.:)

Pentru Spa Time, tinerii au putut alege dintre diferite măști pentru față, mâini sau picioare sau culori variate de ojă. Ilinca, Andreea și Alexia s-au relaxat făcându-și manichiura, în timp ce Ana Maria a ales o mască hidratantă pentru față și le-a ajutat pe celelalte fete cu manichiura.

Pentru ceilalți, care au arătat mai puțin interes către partea de relaxare, alternativa a fost reprezentată de un joc de bingo bazat pe diferite sarcini ce trebuiau îndeplinite și demonstrate cu o poză trimisă liderului de activități EF. Sandra, Bianca, Maria și Maia au format o echipă, iar Sebastian împreună cu alți doi colegi internaționali o altă echipă, fiecare dintre acestea încercând să îndeplinească sarcinile cât mai bine. Elevii s-au distrat la această provocare și au interacționat în acest fel și cu alți colegi de-ai lor sau angajați EF care îi pot îndruma sau ajuta în diferite situații.

A urmat apoi masa de prânz la care cantina a servit: carne de porc la cuptor, orez cu legume, conopidă și morcov la abur, paste gnocchi, diferite tipuri de salate și sosuri pentru carne și ca desert prăjitură cu lămâie.

După ce și-au recăpătat energia cu un prânz copios, elevii au avut cursuri, însă doar până la 16:00, astăzi fiind zi scurtă deoarece petrecerea pentru 4 Iulie urma să se desfășoare de-a lungul întregii după-amiezi. Despre cursuri, Cristi ne-a povestit că ieri au terminat un proiect interesant având ca titlu – My ideal workplace, menționând și că Bianca și Maria s-au descurcat cel mai bine la acest proiect. Desigur că astăzi majoritatea profesorilor a pregătit pentru elevi diferite chestionare sau jocuri în timpul cursurilor, în cadrul cărora aceștia au aflat mai multe informații despre această sărbătoare națională. Andreea ne-a povestit și despre un test imersiv de pe site-ul EF cu 14 întrebări interesante pe care au trebuit să-l finalizeze în clasă, ca parte dintr-un grup.

În timp ce tinerii erau la cursuri, pregătirile pentru petrecerea cu ocazia zilei de 4 iulie erau în toi, toți angajații EF, precum și noi, liderii tuturor grupurilor aflate în campus, am contribuit la decorarea și organizarea spațiului pentru activitățile la care aceștia urmau să participe.

4 iulie este o sărbătoare importantă în Statele Unite ale Americii reprezentând Ziua Independenței, mai precis adoptarea Declarației de Independență din data de 4 iulie 1776, moment în care americanii își declarau independența față de Regatul Unit. Majoritatea americanilor sărbătoresc alături de familie, aceasta fiind o zi a grătarelor (barbecue) și a focurilor de artificii. Sunt de asemenea organizate foarte multe parade și ceremonii în toate cele 50 de state americane.

Steaguri, accesorii amuzante, tatuaje temporare, picturi pe față, ghirlande cu flori, insigne, – toate menite să transmită același mesaj de sărbătoare tipic americană. În plus, curtea campusului a fost plină de stații variate cu activități distractive, precum: arenă de lupte gonflabilă, traseu gonflabil și alte jocuri gonflabile, video 360 de grade, ping-pong, foosball, bătaie cu apă, distracție la piscină, plus o serie de gustări preferate de elevi: înghețată cu vanilie, ciocolată sau căpșuni, nachos cu brânză (multă brânză:) ), popcorn, conuri cu gheață zdrobită și siropuri cu diferite arome, muzică, dans și voie bună – subliniind astfel cei 247 de ani de independență ai poporului american.

Toți elevii au participat la cel puțin una dintre activitățile organizate în campus, declarându-se încântați de desfășurarea și programul acestei zile.

Și distracția încă nu se terminase. La cină cantina a servit binecunoscuții burgeri și hot dogi americani, cu chipsuri de cartofi și salată coleslaw. Delicios și pe placul tuturor, desigur.

Muzica bună a încins ringul de dans din campusul EF Los Angeles, însă la ora 21:45 ne-am oprit timp de jumătate de oră, pentru ca elevii să poată face check-inul. Acest lucru l-am făcut și noi, încheind încă o zi foarte frumoasă în tabăra noastră de limba engleză. Ulterior elevii au mai putut dansa și petrece încă puțin, mai ales că astăzi este așa mare sărbătoare. Renumitele artificii specifice acestei zile nu fost vizibile, din păcate, din locația noastră,  însă odată cu lăsarea serii, elevii au primit artificii de mână și accesorii luminoase, care să lumineze ringul de dans.

Am rugat-o pe Bianca să ne spună părerea ei atât despre cursuri, cât și despre întreaga experiență de până acum. Iată ce ne-a împărtășit:

Experiența mea în Los Angeles de până acum m-a surprins din multe puncte de vedere:
Vorbind despre cursuri, pot spune că am învățat lucruri utile pentru viața de zi cu zi, abordând subiecte interesante și învățând elemente noi de vocabular. Profesorul este foarte comunicativ, amuzant și open minded. Atmosfera din clasă e mereu relaxantă, lucru care mă ajută în a mă obișnui cu comunicarea cu persoanele noi.
Excursia în San Francisco a fost minunată, SF este un oraș iconic și divers cu foarte mulți zgârie-nori(ceea ce mi-a plăcut). Acest oraș m-a cucerit cu peisajele sale uimitoare, clădirile istorice și atmosfera vibrantă. Un lucru care mi-a atras atenția și pe care l-am vizitat a fost celebrul pod Golden Gate. De asemenea, China Town și Little Italy au fost spectaculoase, fiecare cartier are o identitate unică și o istorie bogată.
Revenind la staff ul din LA, mi se pare că-și face treaba foarte bine, sunt foarte atenți cu noi și foarte comunicativi. Toate activitățile de aici sunt deosebite, m-am împrietenit cu mulți elevi străini prin intermediul lor.
Cursurile sunt foarte bine structurate, pe lângă faptul că avem multe “challenge uri” în fiecare zi prin care putem să ne cunoaștem mult mai bine între noi, învățatul este pe primul loc și se pune foarte mult accent pe acest lucru într-un mod fun, cu jocuri interactive și lucrul în echipă.
În concluzie, experiența mea în Los Angeles este una minunată unde pot învăța multe lucruri noi despre cultura americană. 

Mâine elevii au din nou cursuri de dimineață, iar după amiază avem programată o sesiune de shopping la Citadel Outlets, așadar nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles